Paula Jonasa komentārs pēc sacensībām Portugālē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Juan Pablo Acevedo

Saules apspīdētajā Agueda trasē Portugālē 18. un 19. maijā norisinājās 2019. gada pasaules solomotociklu motokrosa čempionāta sestais posms, kura kopvērtējumā Pauls Jonass pēc diviem stabiliem braucieniem ierindojās 6. vietā.

Nedēļas nogalei sākoties, Pauls atzina, ka jūtas labi un ir gatavs atkal spēkoties ar pasaules labākajiem motokrosa braucējiem.

“Aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnītā vieta uz pjedestāla noteikti deva papildu pārliecību par saviem spēkiem. Lai gan tas bija pārsteigums gan man, gan komandai un faniem, domāju, ka ieguldītais smagais darbs sāk pamazām atmaksāties. Zinu, ka esam uz pareizā ceļa, tādēļ atliek tikai strādāt,” pārliecināti noteica Jonass.

Jāpiebilst, ka Portugāles trase ir viena no Paula mīļākajām pieturvietām 2019. gada sezonas kalendārā, tādēļ sportists jau pirms sacensību sākuma bija lieliskā noskaņojumā.

Sestdienas kvalifikācijas sacīkste tika aizsākta pagalam neveiksmīgi, Paulam starta taisnē saķeroties ar komandas biedru Arminu Jasikoni. Lai gan netika piedzīvots kritiens, latvietim nācās braucienu atsākt no 17. pozīcijas, kas krietni apgrūtināja cīņu par iespējami labāku starta barjeras izvēles vietu nākamajai dienai. Brauciena beigās Jonass  spēja ielauzties pirmajā desmitniekā un finišā ierindojās 9. vietā.

Foto: Juan Pablo Acevedo

Kā vēlāk izrādījās, svētdienas 1. braucienā demonstrētā stabilitāte bija noteicoša visas dienas gaitā. Pauls no starta taisnes pirmā līkuma izbrauca 9. pozīcijā, kur sportists arī pavadīja lielāko daļu laika, bet pēcāk apsteidza divus no konkurentiem un noslēdza sacīksti 7. vietā. Pēc līdzīga scenārija noritēja arī 2. finālbrauciens, kura 30 minūtes Jonass pavadīja 7. pozīcijā, un tas posma kopvērtējumā ļāva atlētam izcīnīt 6. vietu. Pasaules čempionāta kopvērtējuma tabulā Pauls no 8. vietas ar 137 punktiem ir pakāpies uz 7. pozīciju, kur no tuvākā konkurenta viņu šķir 16 punkti.

Foto: Juan Pablo Acevedo

“Esmu apmierināts ar šajā nedēļas nogalē paveikto. Lai gan nespēju pietuvoties sacensību līderiem vai cīnīties par pirmo trijnieku, kopā ar komandu esam priecīgi, ka tika aizvadīti divi stabili braucieni. Šķiet, ka šobrīd mans vājais punkts ir starti, kuros pagalam neveiksmīgi tieku “atstāts” braucēju otrajā desmitā, kā rezultātā cīņa par punktiem nereti ir jāsāk no padsmitajām vietām, kā rezultātā zaudēju ļoti daudz enerģijas. Tas, protams, apgrūtina koncentrēšanās spējas un tiek pieļautas kļūdas, tādēļ arī turpmāk noteikti liksim lielu uzsvaru uz startu pilnveidošanu, “ atzīst sportists.

Nākamais Pasaules čempionāta motokrosā solomotocikliem  “Grand Prix” gaidāms jau 25. un 26. maijā Francijā. 

Foto: Juan Pablo Acevedo
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu