Brieža nākamā cīņa tuvojas: kā norit gatavošanās?

Mairis Briedis Foto: Sintija Zandersone/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Nepilns mēnesis atlicis, līdz Mairis Briedis kāps ringā, lai aizvadītu cīņu Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfinālā. Latvijas bokseris sācis sparingus, turklāt komandai pievienojies viņa pirmais treneris. Iespējams, Briedis atkal iegūs iespēju cīnīties par pasaules čempiona titulu.

Briedis nākamo cīņu aizvadīs 15. jūnijā "Arēnā Rīga". Viņam pretī stāsies Polijas bokseris Kšištofs Glovackis.

Abi bokseri ir bijušie pasaules čempioni pirmā smagā svara kategorijā. Briedim savulaik piederēja WBC josta, bet Glovackim - WBO tituls.

Profesionāla boksera karjerā viņi līdz šim piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu - abi piekāpušies Ukrainas bokserim Oleksandram Usikam.

"Kopš pagājušās nedēļas uzsākti sparinga treniņi. Sparingi ilgs četras nedēļas. Pēdējā nedēļā līdz cīņai paredzēti publiskie pasākumi - preses konference, atklātais treniņš un svēršanās. Nometne rit savu gaitu," portālam TVNET pastāstīja Brieža menedžeris Raimonds Zeps.

"Šobrīd sparingos piedalās septiņi partneri, bet varbūt tiks iesaistīts arī astotais, ja būs tāda vajadzība. Visi ir no dažādām Eiropas valstīm."

2017. gadā Briedis pirms cīņas ar Kubas bokseri Maiku Peresu preses konferencē atzina, ka viņš ir izsalcis - gan pēc cīņas, gan burtiski. Viņam mēneša laikā bija jāzaudē aptuveni 11 kilogrami, lai iekļautos pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

"Izskatās, ka būs labi. Pirmā svēršanās bija 30 dienas pirms cīņas. Svars - aptuveni 95 kilogrami. Tagad darba apjoms ir tik liels, ka svars krīt neizbēgami. Viss iet pēc plāna," sacīja Latvijas boksera menedžeris.

Pēdējās dienās Latvijā laiks kļuvis krietni siltāks, taču tas būtiski neietekmē Brieža sagatavošanās darbus.

"Pavisam siltajās dienās trenēties ārā ir grūtāk, taču karstais laiks Mairim sevišķi netraucē, jo viņš tāpat trenējas agri no rīta," teica Zeps.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis) on

Menedžeris atklāja, ka komandai pievienojies Latvijas boksera pirmais treneris Vasīlijs Čerņigovs, kurš ar Briedi strādāja 14 gadus, bet sadarbība 2016. gadā tika pārtraukta.

"Dmitrijs Šiholajs ir un paliek galvenais treneris, bet komandai pievienojies arī Vasīlijs Čerņigovs. Viņš nevarēja pievienoties uz pilnu nometnes laiku, bet viņš ir klāt tagad uz sparingiem. Viņam gan būs vienā brīdī jādodas atpakaļ uz Maskavu, kur viņš tagad dzīvo. Tomēr Vasīlijs ir pieslēdzies palīgā, strādā tieši ar tehniku - uzbrukuma bāzi, kas jau tika ielikta Mairim kopā 14 pavadītajos gados. Viņš būs kopā ar komandu arī cīņas laikā."

Usiks pērn triumfēja supersērijas pirmajā sezonā, iegūstot savā īpašumā visas prestižās pasaules čempiona jostas pirmā smagā svara kategorijā. Ukrainas bokseris karjeru turpina smagsvaros, tāpēc tiek gaidīts, ka Briedis varbūt atkal varēs cīnīties par pasaules čempiona titulu.

"Pagaidām nav oficiālas informācijas. Supersērijas organizatori kontaktējas ar atbildīgajām organizācijām. Jautājums ir atklāts - pilnvērtīgās pasaules čempionu jostas parādīsies pirms pusfināliem vai pirms fināla. Tomēr ir skaidrs, ka jostas šogad tiks izcīnītas supersērijā," teica Zeps.

Jāpiebilst, ka arī otrs pusfināls 15. jūnijā norisināsies "Arēnā Rīga". Tajā cīnīsies bijušais pasaules čempions WBA versijā Kubas bokseris Juniers Dortikoss, kuram pretī stāsies amerikānis Endrū Tabiti.

Brieža menedžeris atklāja, ka komanda ievākusi pietiekami daudz sev svarīgu informāciju par Glovacki, lai labāk sagatavotos cīņai pret nākamo pretinieku.

"Zinām, kur viņš trenējās un dažus viņa sparinga partnerus. Esot boksa virtuvē, šādas lietas uzzina ātri - informācija grozās."

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. 

Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Zeps vēl piebilda, ka ir liela interese no Polijas medijiem, kuri vēlas pirms cīņas intervēt Briedi. Lielā skaitā poļu žurnālisti plāno ierasties Rīgā, kas nav pārsteigums, ņemot vērā attālumu.

Gatavošanās posma beigu daļā Brieža komandai nesen nācās saskarties ar nepatīkamu atgadījumu - viens no sparinga partneriem samaksājis vairāk nekā 50 eiro, lai no lidostas nokļūtu Rīgas centrā.

Zeps pastāstīja, ka sparinga partneris iekāpis taksometrā, kas atradās pirmais rindā. Taksometru vadīja sieviete, kura viņu nogādāja centrā par neadekvātu summu.

"Mums ir jāsedz sparinga partnera izdevumi. Kad viņš deva mums čeku, bijām pārsteigti. Pa telefonu vēl runājām, ka summai vajadzētu būt kādiem 20 eiro," pastāstīja Brieža menedžeris.

Sparingpartneris lidoja no Lielbritānijas. Kā norādīja menedžeris, bokseris laikam nepadomāja par valūtas kursu - cik ir viens eiro attiecībā pret britu mārciņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu