Pasaules rekordiste peldēšanā Džeka noliedz, ka būtu lietojusi dopingu

CopyDraugiem X Whatsapp
Šaina Džeka.
Šaina Džeka. Foto: Getty Images / AFP / Scanpix

Austrālijas peldētāja un pasaules rekordiste Šaina Džeka noliegusi savu vainu negodprātīgā rīcībā, lai arī iepriekš viņas nodotais dopinga kontroles paraugs rādīja pretējo, kā rezultātā viņai nācās izlaist šonedēļ Dienvidkorejā notiekošo pasaules čempionātu.

Vien 20 gadus vecā sportiste bija viena no pērnā gada Austrālijas 4x100 metru brīvā stila peldējuma stafetes komandas dalībniecēm. Austrālieši pērn šajā distancē sasniedza pasaules rekordu. Sestdien Austrālijas peldēšanas federācija paziņoja, ka pirms mēneša Džekas nodotie analīžu paraugi bijuši pozitīvi, kā rezultātā sportistei piešķirts sods.

Pati peldētāja, kura Austrālijā atgriezās vien dažas dienas pirms paredzētajām sacensībām Dienvidkorejā, noliedza, ka būtu lietojusi neatļautās substances.

"Apzināti neko neesmu lietojusi. Peldēšana ir bijusi mana aizraušanās jau kopš desmit gadu vecuma, tāpēc es nekad nedarītu ko tādu, kas varētu ietekmēt manu karjeru vai bojāt šī sporta reputāciju," savā "Instagram" profilā paziņoja Džeka.

Sportistei nācās pamest Austrālijas izlases nometni Japānā, jo 26.jūnijā nodotie rezultāti vēstījuši sliktas ziņas.

"Austrālijas peldēšanas federācija iestājas par tīru sportu," teikts organizācijas paziņojumā, kura uz nenoteiktu laiku diskvalificējusi sportisti no jebkādām sacensībām. "Mēs regulāri esam atbalstījuši nulles toleranci pret neatļauto vielu lietošanu. Vienmēr iestājamies par to, lai antidopinga noteikumi tiktu stingri un konsekventi ievēroti gan šajā pasaules daļā, gan citur."

"Paužam lielu nožēlu par to, ka šāds atgadījums piemeklējis tieši mūsu sportisti, tomēr nevēlamies steigties notikumiem pa priekšu, jo aizvien noris izmeklēšana," teikts paziņojumā.

Tāpat jau iepriekš sacensībās neiztika bez starpgadījumiem, jo austrālietis Maks Hortons pēc ķīnieša Suņa Jaņa uzvaras atteicās kāpt uz goda pjedestāla. Šāds solis no austrālieša sekoja pēc tam, kad Jaņs bija izteicies, ka Austrālijas peldētāji lietojot dopingu.

Jaņs vēlāk arī atzina, ka šāda austrālieša rīcība bijusi necieņa pret Ķīnas valsti. Tikmēr viņa treneris apvainoja austrāliešus liekulībā, jo viņu pašu sportists Tomass Holmss reiz saņēma gada diskvalifikāciju, jo neapmeklēja veselas trīs dopinga kontroles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu