"Spartaka" futbolisti mačā Daugavpilī lūko nostiprināties pirmajā trijniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgā Valmierā un Daugavpilī tiks aizvadītas divas 26.kārtas spēles.

Vispirms plkst.16 Vidzemes Olimpiskā centra stadionā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" uzņems "Jelgavu". Spēli tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV Extra", kas pieejams lietotnē "Shortcut".

Valmierieši turnīra tabulā ir piektie, bet uzvaras gadījumā vismaz uz dienu pakāpsies uz ceturto pozīciju. Vidzemes komanda pēdējā laikā spēlē ar mainīgām sekmēm, divu mēnešu laikā virslīgā septiņos dueļos tiekot tikai pie vienas uzvaras. Iepriekšējā mačā valmierieši viesos ar 0:3 kapitulēja Jūrmalas "Spartakam".

Turpretī "Jelgava" šobrīd ir septītā, bet uzvara tai ļaus pacelties uz sesto pozīciju. Zemgalieši virslīgā svinējuši divas uzvaras pēc kārtas un zaudējuma rūgtumu nav izjutuši vairāk nekā mēnesi. Komandas rindas šonedēļ papildināja ukraiņu uzbrucējs Maksims Marušičs, kurš iepriekšējā sezonā bija RFS labākais vārtu guvējs.

Pirmajā aplī mačs noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0, bet otrajā aplī pārāki ar 1:0 bija valmierieši.

Dienas otrajā mačā plkst.18 "Daugavpils" "Celtnieka" stadionā mēros spēkus ar divkārtējo Latvijas čempioni "Spartaku". Cīņa būs vērojama kanālā "Best4Sport TV".

Daugavpilieši iepriekšējā mačā ar skaistu uzvaru Liepājā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Abus vārtus latgaliešiem guva nesen iegādātais nigēriešu uzbrucējs Namdi Činoso Ofors. Ar nosacījumu, ja pirms tam "Jelgava" cietīs zaudējumu, Daugavpils vienība uzvaras gadījumā pakāpsies uz septīto vietu.

Tikmēr "Spartaka" vienība spēlē ar mainīgām sekmēm, bet tas nav traucējis pakāpties uz trešo vietu turnīra tabulā. Uzvaras gadījumā šī pozīcija tiks nostiprināta un otrajā pozīcijā esošā RFS būs vien četru punktu attālumā.

"Spartaka" komanda pagājušajā nedēļā papildināja sastāvu ar Latvijas izlases futbolistu Igoru Tarasovu, kurš jau pirms nedēļas debitēja jūrmalnieku rindās.

Pirmajā aplī ar 4:1 uzvaras laurus plūca daugavpilieši, bet otrajā duelī "Spartaks" revanšējās ar 3:0. Mačā Daugavpilī divus vārtus guva Vugars Askerovs, kurš sezonas otro daļu spēlē "Liepājas" kreklā.

Abas komandas tikās arī Latvijas kausa astotdaļfinālā, kur pārāka ar 1:0 bija "Daugavpils".

Šīs kārtas turpinājumā "Ventspils" savā laukumā uzņems RFS, bet čempione "Riga" cīnīsies ar "Liepāju". Šo kārtu izlaiž "Metta".

Ar 44 punktiem 21 spēlē kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par trim punktiem mazāk ir 23 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 34 punktiem 22 spēlēs ir "Spartaka" komanda, ceturtā ar 31 punktu ir "Ventspils", piektajā vietā ar 30 punktiem 22 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet 28 punkti 22 dueļos ir "Liepājai". Septītā ar 26 punktiem ir 22 mačos aizvadījusī "Jelgava", tālāk ar 24 punktiem 21 duelī seko "Daugavpils", bet pēdējā ar 19 punktiem 22 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu