Šmēdiņš/Regža un Samoilovs/Solovejs turnīru Jūrmalā noslēdz dalītā 17.vietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Haralds Regža un Toms Šmēdiņš
Haralds Regža un Toms Šmēdiņš Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš/Haralds Regža un Maihails Samoilovs/Alekandrs Solovejs sestdien piedzīvoja zaudējumu Pasaules tūres trīs zvaigžņu posma izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, turnīru noslēdzot dalītā 17.vietā.

Turnīrā ar 22.numuru izliktie Samoilovs/Solovejs pirmajā "play off" spēlē ar 1-2 (18:21, 21:19, 9:15) piekāpās Lietuvas vadošajam duetam Lukam Kazdailim/Arnem Rumšēvicam, kuriem piešķirts 16.numurs.

Pirmais sets Latvijas duetam iesākās neveiksmīgi (6:8), bet brīdi vēlāk, Solovejs ar sitienu pa diognāli panāca 8:10. Dodoties tehniskajā pārtraukumā, lietuvieši jau bija panākuši +3 (12:9) un nedaudz vēlāk veiksmīgi nospēlēja blokā - 15:11. Turpinājumā Solovejs ar precīzu servi gar līniju panāca 15:16, bet seta izskaņā Latvijas duets pieļāva dažas kļūdas, kā arī lietuvieši precīzi uzbruka, svinot uzvaru ar rezultātu 21:18.

Otrā seta sākumā dominēja Latvijas duets, ne reizi neļaujot pretiniekiem iegūt vadību. Sākumā iegūts pārsvars ar rezultātu 4:1, bet turpinājumā panāks jau 14:11. Seta izskaņā Samoilovs/Solovejs aizvien spēja saglabāt trīs punktu pārsvaru (17:14), bet brīdi vēlāk jau gūts uzvaras punkts - 21:19. Mačā bija jāaizvada trešais sets, kurā ātri vadībā ar rezultātu 5:2 nonāca lietuvieši. Turpinājumā Latvijas duets visai bieži kļūdījās, bet Solovejs pēc otrā pieskāriena uzbrukuma precīzi, panākot 4:9.

17.punktā abi pāri lieliski nospēlēja aizsardzībā, tomēr lietuvieši beigās bija veiksmīgāki, nonākot jau drošā vadībā - 12:5. Seta izskaņā lietuvieši lieliski nospēlēja aizsardzībā, kā arī spēja noslēgt uzbrukumus ar iegūtu punktu, uzvarot setu ar rezultātu 15:9. Latvijas duets spēlē kapitulēja ar rezultātu 1-2 (18:21, 21:19, 9:15).

Iepriekšējā mačā uz šī paša laukuma sacensībās ar 26.numuru izliktie Šmēdiņš/Regža pirmajā izslēgšanas turnīra mačā ar 0-2 (18:21, 17:21) piekāpās slovēņiem Nejcam Zemļakam/Janam Pokeršnikam, kuriem piešķirts 18.numurs.

Līdz ar zaudējumu Šmēdiņš/Regža un Samoilovs/Solovejs turnīru noslēdza dalītā 17.vietā.

Šmēdiņš/Regža un Samoilovs/Solovejs apakšgrupā uzvarēja vienā no divām spēlēm, tādējādi izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas. Viņu pretinieki - slovēņi un lietuvieši - pamatturnīru sāka ar uzvarām, bet otrajos mačos zaudēja Latvijas vadošajiem duetiem attiecīgi Aleksandram Samoilovam/Jānim Šmēdiņam un Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam.

Pļaviņš/Točs un Samoilovs/Šmēdiņš apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras, tādējādi izslēgšanas turnīru sāk no astotdaļfināla.

No plkst.17. līdz plkst.20 tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu cīņas.

Mačus iespējams vērot "Straume.lmt.lv", bet no astotdaļfināliem cīņas pārraidīs TV6.

Kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs, Dāvis Nātriņš/Gints Antoms un Oskars Puga/Jānis Kuprašovs.

Uz pamatturnīra spēlēm biļetes ir iespējams iegādāties "Beachvolley.jurmala.lv".

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnās par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pasaules tūres posms Latvijā norisinās pirmoreiz.

Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu