"Nets" treneris kritiski komentē Kuruca izteikumus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Ieva Makare/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons kritiski komentējis Rodiona Kuruca izteikumus medijos.

"Nets" komanda pērn NBA jauno spēlētāju draftā ar 29. numuru izvēlējās Džananu Musu no Bosnijas un Hercegovinas, bet ar 40. numuru Bruklinas klubs izraudzījās Latvijas basketbolistu no Cēsīm.

NBA debijas sezona veiksmīgāka bija Kurucam, kurš regulārajā čempionātā piedalījās 63 mačos, vidēji gūstot 8,9 punktus. Savukārt bosnietis pamatturnīrā piedalījās tikai 9 spēlēs, vidēji atzīmējoties ar 2,1 punktu.

"Viņiem ir jānopelna vieta sastāva rotācijā. Viņiem ir jānopelna minūtes laukumā," laikraksts "New York Post" citē Etkinsonu, kurš komentēja Musas un Kuruca lomu "Nets" komandā, kas šovasar pastiprināja sastāvu.

Etkinsons pauda prieku par Musas progresu starpsezonā. Bosniešu basketbolists esot uzlabojis savu metienu un spēli aizsardzībā, kā arī viņš paliekot fiziski spēcīgāks. 

Savukārt par Kurucu treneris izteicās kritiskāk. Latvijas basketbolists izteicies, ka viņš vēlas spēlēt līdzīgi kā trīskārtējais NBA čempions Dreimonds Grīns no Goldensteitas "Warriors".

Grīns zināms līgā kā nepiekāpīgs spēlētājs aizsardzībā, kurš ir daudzpusīgs arī uzbrukumā. Kurucs norādījis, ka viņš uzbrukumā vēlas vairāk driblēt, veidot komandas spēli.

"Pasakiet viņam, ka treneris grib, lai viņš mazāk driblē bumbu... Man ar viņu jābūt vienisprātis," smejot sacīja treneris. 

"Varbūt NBA Vasaras līgā viņš varēja vairāk driblēt bumbu. Tagad viņam ir jāatgriežas tur, kur mēs esam, un jāatrod viņam loma," piebilda Etkinsons.

"Nets" pēc Latvijas laika naktī no piektdienas uz sestdienu (plkst. 2.30) aizvadīs pirmssezonas pirmo pārbaudes spēli. Bruklinā viesosies Brazīlijas klubs "Franca".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu