"Metta" zaudē un septīto reizi aizvadīs pārspēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Metta" komandas futbolisti
"Metta" komandas futbolisti Foto: Alex Puskins (optibetvirsliga.lv)

Futbola komanda "Metta" trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionātā piedzīvoja zaudējumu, kā rezultātā vienībai sezonas izskaņā septīto reizi pēc kārtas nāksies aizvadīt pārspēles, lai noturētos spēcīgākajā valsts čempionātā.

"Metta" savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:3) piekāpās "Jelgavai", kas pagājušajā nedēļa Latvijas kausa finālā piedzīvoja zaudējumu.

Vārtus jelgavnieku rindās guva Marks Kurtišs, Dāvis Indrāns, bet Kabelo Seribu bumbu raidīja savos vārtos.

Spēles 17.minūtē Kurtišs uz soda laukuma robežas apspēlēja "Metta" aizsargu Kristu Gulbi un ar spēcīgu sitienu labajā apakšējā vārtu stūrī pārspēja Dāvi Ošu. Vārtu guvējs trešdien aizvadīja savu pirmo spēli šajā sezonā, jo iepriekš dziedēja gūto savainojumu.

Spēles turpinājumā iniciatīva piederēja visiem, tomēr otros vārtus izdevās gūt vien 39.minūtē, kad soda laukumā pēc Kurtiša piespēles precīzi no tuvas distances sita Indrāns. Viesi pirms pirmā puslaika beigām paspēja nokārtot vēl vienu vārtu guvumu - jau 46.minūtē Artjoms Osipovs gar pašu vārtu priekšu centās piespēlēt partnerim, tomēr viņa raidītā bumba atsitās pret Seribu, ielidojot vārtu tīklā.

Otrā puslaika sākumā abas komandas veica divas spēlētāju maiņas, tomēr vienības piekopa piesardzīgu futbolu, bīstami neapdraudot pretinieku vārtus. 75.minūtē stūra sitienu izpildīja Daniils Hvoinickis, bet soda laukumā centrēto bumbu neviens no visiem nespēja novirzīt vārtos, lai arī tika izdarīts atkārtots sitiens, kas apstājās "mettiešu" aizsardzības "sienā".

Minūti vēlāk soda laukumā ielauzās Seriba, kuru piespēli izsita aiz laukuma gala līnijas, tāpēc futbolists ātri devās izpildīt stūra sitienu, kam gatavi nebija viesi. Pēc izspēles bumba soda laukuma robežās nonāca pie Matīsa Zēģeles, tomēr spēlētāja raidījums lidoja pāri vārtiem. Atlikušajā laikā bumbu biežāk kontrolēja jelgavnieki, nedodot iespējas mājiniekiem, lai arī vēl pēdējā minūtē "Metta" centās gūt goda vārtus, tomēr neveiksmīgi.

"Metta" šo sezonu noslēgs pēdējā vietā un septīto sezonu pēc kārtas aizvadīs pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā.

"Metta" virslīgā nav uzvarējusi kopš augusta beigām, nākamajās piecās spēlēs ciešot trīs zaudējumus un divreiz cīnoties neizšķirti. Savukārt "Jelgava" virslīgā spēlē ar mainīgām sekmēm, bet pirms nedēļas tika nospēlēts neizšķirti 0:0 ar titula tīkotāju "Riga" komandu.

Visas četras šosezon aizvadītās savstarpējās spēles noslēgušās ar vienu vārtu starpību. Pirmajos divos apļos abos mačos ar 2:1 uzvarēja "Metta", bet trešajā aplī - ar 1:0 "Jelgava". Abas komandas cīnījās arī Latvijas kausa astotdaļfinālā, kurā ar 1:0 uzvarēja jelgavnieki.

Šīs kārtas ievadā svētdien "Valmiera Glass"/ViA savā laukumā ar rezultātu 3:0 pārspēja Jūrmalas "Spartaku", iekļūstot pirmajā četriniekā un Eirokausu zonā, bet "Daugavpils" mājās ar 1:0 pārspēja "Liepāju", tikpat kā izbēgot no nonākšanas pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

Ar 61 punktu 29 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS.

Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 44 punkti 30 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA vienībai, kamēr piektais ar 41 punktu ir "Spartaks".

Tikmēr 36 punktus iekrājusi "Jelgava", par punktu mazāk ir "Liepājai", bet 30 punktus ieguvusi "Daugavpilis". Pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu