Žagaram karjeras rezultativitātes rekords ACB līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: acb.com

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars svētdien ar septiņiem punktiem laboja savu rezultativitātes rekordu Spānijas augstākajā līgā (ACB), viņa pārstāvētajai Badalonas "Jovenut" komandai svinot uzvaru.

Badalonas vienība viesos ar rezultātu 92:90 (24:19, 23:21, 22:21, 23:29) pārspēja Saragosas "Casademont" komandu.

Žagars šajā mačā laukumā bija pirmā puslaika beigās un mijā starp trešo un ceturto ceturdaļu. Septiņu punktu gūšanai viņam pietika vien piecas minūtes un 52 sekundes, kuru laikā jūrmalnieks grozā raidīja abus divus tālmetienus un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja savu vienīgo divpunktu metienu.

Viņa kontā bija arī viena rezultatīvā piespēle, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un septiņi efektivitātes koeficienta punkti. "Joventut" ar Žagaru laukumā iemeta par deviņiem punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Iepriekšējo rekordu, sešus punktus, Žagars sasniedza 2017./2018.gada sezonā savā otrajā ACB spēlē.

Uzvarētājiem ar 23 punktiem izcēlās Klemens Prepeličs, bet pretiniekiem 21 punkts bija Denisam Džeroumam Sīlijam.

Tikmēr Rolands Šmits svētdien guva piecus punktus mačā, kurā "Barcelona" viesos ar rezultātu 100:95 (28:23, 20:22, 30:24, 22:26) uzvarēja Seviljas "Coosur Real Betis" komandu, kuras sastāvā nebija Rinalda Mālmaņa.

Šmits maču sāka starta pieciniekā, bet pēc nospēlētām piecām minūtēm un 33 sekundēm šobrīd neskaidru iemeslu dēļ dueli neturpināja. Šajā laikā viņš paspēja realizēt vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu tālmetienu, veikt vienu rezultatīvu piespēli, bloķēt vienu metienu, vienu reizi pārkāpt noteikumus un tikt pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Barselonas komandā 24 punktus guva Korijs Higinss, bet mājiniekiem tikpat iekrāja Obi Enehionja un Entonijs Sloters.

Kopvērtējumā Barselonas komanda ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ieņem trešo vietu, Badalonas vienība ar četriem panākumiem ir astotā, bet Seviljas basketbolisti ar divām uzvarām ierindojas 16.vietā starp 18 klubiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu