NBA daudzsološais debitants Viljamsons joprojām nav atgriezies komandas treniņos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zaions Viljamsons.
Zaions Viljamsons. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šī gada drafta pirmais numurs Zaions Viljamsons joprojām vēl nav gatavs atgriezties Ņūorleānas "Pelicans" komandas treniņos, kaut jau pagājušas sešas nedēļas kopš viņam veiktās operācijas.

Kaut pirms operācijas plānotais atlabšanas laiks bija sešas līdz astoņas nedēļas, Viljamsona atgriešanās bija gaidāma pēc aptuveni septiņām. Šāds scenārijs gan nerealizēsies, jo viņš vēl neesot gatavs iesaistīties koptreniņos ar komandu.

"To [Viljamsona atgriešanos] noteikti nevajag sasteigt. Sākumā sacījām, ka vajadzēs sešas nedēļas, bet nepieciešams ilgāks laika sprīdis. Nesasteigsim, jo vēlamies, lai viņš atgriežas pilnībā vesels," Ņūorleānas komandas galvenā trenera Elvina Džentrija tekto citē NBC.

Treneris arī izteicās, ka šādās situācijās spēlētāji jāpasargā no nodarīšanas sev pāri, jo basketbolisti allaž vēlas atgriezties laukumā pēc iespējas ātrāk.

Optimistiskākās prognozes paredz, ka Viljamsons atgriezīsies laukumā ap Ziemassvētkiem. Visticamāk gan, ka viņa debija NBA regulārajā čempionātā notiks vēlāk.

19 gadus vecais Viljamsons piedalījās četrās NBA pirmssezonas pārbaudes spēlēs, kurās viņš vidēji laukumā pavadīja 27,2 minūtes, guva 23,3 punktus, izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,5 bumbas.

Viljamsons pārbaudes mačos izcēlās ar lielisku metienu precizitāti - 71% gadījumos viņa raidījums bija grozā.

"Pelicans" šosezon NBA jauno spēlētāju draftā Viljamsonu izvēlējās ar 1. numuru.

Viljamsons iepriekš pārstāvēja Djūkas Universitātes komandu, kuras sastāvā pagājušajā sezonā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā viņš vidēji mačā guva 22,6 punktus un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu