NBA leģenda Bārklijs: "Mavericks" par maz izmanto Porziņģa talantu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Dalasas "Mavericks" komanda nepietiekami izmanto Kristapa Porziņģa talantu, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Čārlzs Bārklijs.

Viens no NBA vēsturē labākajiem spēka uzbrucējiem paudis pārliecību, ka "Mavericks" komanda varētu labāk izmantot Porziņģa potenciālu.

"Nedomāju, ka viņi pietiekami izmanto Porziņģa talantu. Viņi pārāk daudz paļaujas uz (Luku) Dončiču," raidījumā "Inside the NBA" sacīja Bārklijs.

Viņš norādīja, ka Porziņģim vairāk vajadzētu spēlēt groza tuvumā, nevis tik daudz izpildīt metienus no distances.

"Es gribētu vairāk viņu redzēt "postā". Katru reizi, kad bumba tiek piespēlēta Porziņģim, viņš stāv ārā uz trīspunktu līnijas," teica Bārklijs.

"Šim puisim nevajadzētu vidēji gūt tikai 17 punktus, bet gan 24-25 punktus," uzsvēra NBA leģenda.

Bārklijs uzskata, ka "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails varētu vairāk izmantot Porziņģi kombināciju noslēgumā.

"Viņi nekad nespēlē kombinācijas uz viņu. Es gribētu, lai Riks Kārlails viņu izmanto savādāk - kad Dončičs ir uz rezervistu soliņa, katrai kombinācijai vajadzētu būt vērstai uz Porziņģi."

Divkārtējais NBA čempions Kenijs Smits piekrīt Bārklijam, ka "Mavericks" vajadzētu vairāk izmantot Porziņģi.

"Viņi kļūs par labāku komandu, kad viņi vairāk izmantos Porziņģi. Ticu, ka viņu vairāk izmantos, kad būs izslēgšanas turnīra spēles," teica Smits.

"Mavericks" līderis Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs ir spēlētājs, kurš šosezon visā NBA vidēji mačā visvairāk laika pavada spēlējot ar bumbu.

"Tas ir par daudz. Ja kāds spēlē ar bumbu vairāk par Džeimsu Hārdenu, tad tas ir par daudz," uzskata Bārklijs, kurš gan uzsvēra, ka viņam kopumā ļoti patīk Dončiča spēle.

Arī kādreizējā NBA superzvaigzne un četrkārtējais līgas čempions Šakils O'Nīls atzīmēja, ka Porziņģim vajadzētu vairāk spēlēt groza tuvumā.

"Viņam ir jāaizvelk sava pakaļa uz "postu". Katru reizi ir "pick and pop" sadarbība, pēc kuras viņam ir jāizpilda metiens no distances," teica O'Nīls.

Spēlē starp "Mavericks" un Ņūorleānas "Pelicans" puslaika pārtraukuma studijā O'Nīls vērsa uzmanību video epizodēm, kurās redzams, kā Porziņģis izvēlas izpildīt metienus no distances, nevis ieņemt pozīciju groza apakšā un apspēlēt augumā īsākus pretiniekus.

O'Nīls un arī Bārklijs uzskata, ka šāda pasivitāte gan nav saistīta ar to, ka Porziņģis salīdzinoši nesen atgriezies laukumā pēc nopietnās ceļgala traumas, kuras dēļ viņš nespēlēja 20 mēnešus.

Bārklijs pauda pārliecību, ka "Mavericks" komanda tiks "nākamajā līmenī", ja Porziņģis spēlēs "postā". 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu