Pludmales volejboliste Graudiņa atzīta par Jūrmalas gada sportisti

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa Foto: cev.eu

Par 2019.gada labākajiem Jūrmalas sportistiem ceturtdien atzīti pludmales volejboliste Tīna Graudiņa un ūdens motosportists Ņikita Lijcs, vēsta Jūrmalas domes mājaslapā pieejamā informācija.

Kopumā sporta laureāti tika apbalvoti 14 nominācijās - "Gada sportists/-e", "Par mūža ieguldījumu Jūrmalas sporta attīstībā", "Gada treneris", "Gada komanda", "Gada labākā komanda individuālajos sporta veidos", "Gada sporta klubs", "Gada sporta seniors", "Gada uzlecošā zvaigzne", "Gada sporta skolotājs", "Gada sporta notikums Jūrmalā", "Gada sportists tehniskajos sporta veidos", "Gada sportisti paraolimpiskajos sporta veidos" un "Gada publiskais sporta pasākums pilsētā".

"Gada sportistes" balvu saņēma pludmales volejboliste Graudiņa, kura šajā vasarā pārī ar Anastasiju Kravčenoku, tika kronētas par Eiropas čempionēm, kā arī vēlāk nopelnīja ceļazīmi uz Tokijas Olimpiādi.

Tikmēr par "Gada Sportistu" tika atzīts ātrumlaivu pilots Lijcs, kurš Formula 4 (F-4) klasē izcīnīja pasaules čempionāta sudraba godalgu. Tāpat viņš izcīnīja godalgotas vietas arī Baltijas F-2 čempionātā un Baltkrievijas F-4 sacensībās.

Šmēdiņš/Samoilovs saņēma balvu nominācijā "Gada labākā komanda individuālajos sporta veidos".

Balvu "Par mūža ieguldījumu Jūrmalas sporta attīstībā" saņēma galda tenisists un sporta veterāns Andris Balbieris. Galda tenisu Balbieris spēlē vairāk nekā 50 gadus. Bijis viens no Latvijas jaunatnes un pieaugušo izlases dalībniekiem. Balbieris vēl joprojām aktīvi trenējas un senioru sporta biedrības "Jūrmala" komandas sastāvā piedalās sporta veterānu sacensībās Baltijā, Eiropā un pasaulē. Vairākas medaļas izcīnītas Latvijas un Baltijas veterānu čempionātos.

Par "Gada treneri" atzīts pludmales volejbolistu Aleksandra Samoilova/Jāņa Šmēdiņa, Graudiņas/Kravčenokas un Mihaila Samoilova treneris Genādijs Samoilovs.

Visbeidzot "Gada komandas" balvu saņēma basketbola komanda "Jūrmala", kas iepriekšējā sezonā izcīnīja ceturto vietu Latvijas čempionātā.

Jūrmalas Gada balva sportā kūrortpilsētā tiek piešķirta jau 21.gadu, lai godinātu sportistus par panākumiem un pateiktos tiem, kuri veicinājuši veselīgu un sportisku dzīvesveidu jūrmalnieku vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu