Graudiņa un Kravčenoka izvairīgas par dueta nākotni pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne/LTV/LOK

Par 2019. gada labāko komandu individuālajos sporta veidos atzītais pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pagaidām izvairīgi atbild uz jautājumu par viņu iespējamo šķiršanos pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Šī gada Eiropas čempiones Graudiņa/Kravčenoka pēc "Latvijas Gada balvas sportā" apbalvojuma saņemšanas bija gandarītas par novērtējumu, jo viņām svarīga esot atzinība savā dzimtenē.

"Man šī balva (kā labākajai komandai individuālajos sporta veidos Latvijā) šosezon ir visnozīmīgākā. Liels prieks, jo konkurence Latvijā ir ļoti liela. Otrajā vietā noteikti ir Pasaules tūres visvairāk progresējušās komandas tituls," pēc sudraba piramīdas saņemšanas žurnālistiem sacīja Kravčenoka.

Par balvu hierarhiju kolēģei piekrita arī Graudiņa, apbalvojumu Latvijā vērtējot visaugstāk no šogad saņemtajiem godiem.

Nākamās sezonas galvenais mērķis Graudiņai un Kravčenokai ir labi startēt Tokijas olimpiskajās spēlēs. Vispirms gan viņas vēloties iekļūt pasaules ranga divpadsmitniekā, lai turnīrā būtu iespējami parocīgākā apakšgrupā.

Pāris jau no 1. novembra aizvada fiziskās sagatavotības treniņus, nodarbības veicot piecas reizes nedēļā. 

Aizkulisēs izskanējušas runas, ka pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm pāris varētu šķirties. Graudiņa un Kravčenoka uz šo jautājumu tieši atbildēt izvairījās.

"Tagad zinām vien to, ka turpināsim spēlēt. Pēc Tokijas būs vēl sacensības. Tīna pēc tam dosies pabeigt universitāti ASV, bet es turpināšu trenēties. Pēc tam jau 2021. gada maijā atkal tiksimies, lai spēlētu vienā laukuma pusē," sacīja Kravčenoka, pagaidām paužot vēlmi turpināt sadarbību ar Graudiņu.

Šī gada sākumā pāris jau gandrīz šķīrās, jo to esot vēlējies Graudiņas tēvs. Tad savstarpējās mediācijas sarunās iesaistījās arī Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Šo sezonu 21 gadu vecā Graudiņa un gadu vecākā Kravčenoka pabeidza ar kvalificēšanos Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu