Merzļikins par lielo iespēju: Vēlos dzīvot savā pasaulē (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no Twitter video

Elvis Merzļikins pirmdien pēc Kolumbusas "Blue Jackets" komandas treniņa izvairīgi komentēja savu lielo iespēju tuvākajos mačos pierādīt sevi Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Blue Jackets" pirmais vārtsargs Jonass Korpisalo guvis ceļgala traumu, kuras dēļ Somijas hokejists, visticamāk, nevarēs spēlēt vairākas nedēļas.

Tādējādi Merzļikins ieguvis iespēju sevi pierādīt NHL, kas viņam vēl nav izdevies, jo latviešu vārtsargs pasaules spēcīgākajā hokeja līgā pagaidām ir bez uzvarām.

Merzļikinam pirmdien pēc treniņa tika vaicāts, kādas ir viņa domas par šo iespēju? Viņš lūdza mediju pārstāvjus turpmāk kādu laiku likt viņu mierā, lai viņš varētu labāk koncentrēties.

"Runāju ar Meniju Legasu (vārtsargu treneri), runāju ar pārējiem treneriem un citiem cilvēkiem mūsu organizācijā. Mēs nonācām pie tā, ka vēlos jūs lūgt likt mani mierā. Vienkārši gribu koncentrēties," teica Merzļikins.

"Ļoti jūtu līdzi Korpi (Korpisalo), viņš to nebija pelnījis. Man šķiet, ka es par viņa atvairītajiem metieniem priecājos vairāk nekā viņš pats. Viņš spēlēja lieliski. Vienkārši nepavaicās, kā jau tas sportā gadās," piebilda latviešu vārtsargs.

Merzļikins norādīja, ka viņš šādu praksi piekopa arī Šveices kluba "Lugano" sastāvā. Viņam nerunāšana ar medijiem nākusi par labu.

"Kad ar "Lugano" spēlējām "play-off", es arī nerunāju ar medijiem. Vēlos dzīvot savā pasaulē - savā vārtsarga pasaulē," uzsvēra Merzļikins. 

Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies 10 mačos, pēdējā no tiem viņš gan spēlēja ļoti maz, laukumā izejot uz tikai vienu "bullīti" jeb pēcspēles metienu, jo Korpisalo guva traumu un nevarēja noslēgt maču. 

25 gadus vecais latviešu vārtsargs pie uzvaras NHL vēl nav ticis. Viņš vidēji spēlē ielaidis 3,41 ripu un atvairījis 88,9% pretinieku metienu.

"Skatos realitātē - uz mani ir liels spiediens. Šis to spiedienu padara vēl lielāku. Es to negribu. Uz mani spiediens ir jau gana liels - ja nekļūdos, man ir 9 zaudējumi," teica Merzļikins.

"Šis ir mans brīdis, vēlos tam koncentrēties. Vēlos spēlēt spēli pēc spēles un atgriezties savā ādā, lai atkal sajustu sevi. Tāpēc lūgšu jūs kādu laiku mani netraucēt," sacīja Latvijas hokejists.

Viņš norādīja, ka nerunāšana ar medijiem ir atvieglojums, kas palīdz koncentrēties hokejam.

"Tā ir laba sajūta, jo nav jādomā ne par ko citu - esi uz ledus, domā par hokeju un savu spēli. Visu cieņu, bet tad nav jāklausās jūsu jautājumi un jādomā, ko man teikt. Vienkārši vēlos būt viens pats ar sevi," piebilda Merzļikins.

Šis ir vēsturisks brīdis Latvijas hokejam, jo "Blue Jackets" sastāvā otrais vārtsargs patlaban ir vēl viens latvietis - Matīss Kivlenieks. Pirmo reizi vēsturē vienā NHL komandā ir divi latviešu vārtsargi.

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs naktī uz trešdienu jeb 2020. gada 1. janvārī plkst. 2.00 pēc Latvijas laika.

Pretī stāsies Floridas "Panthers" komanda, kuras sastāvā spēlē krievs Sergejs Bobrovskis, kurš iepriekš vairākus gadus bija vadošais vārtu vīrs Kolumbusā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu