Merzļikina konkurentam Korpisalo veikta ceļgala operācija

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jonass Korpisalo
Jonass Korpisalo Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsarga Elvja Merzļikina konkurentam Jonasam Korpisalo veikta ceļgala operācija, kuras dēļ viņš nevarēs spēlēt vairākas nedēļas.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" pirmais vārtsargs Korpisalo ceļgala traumas dēļ nevarēs spēlēt aptuveni 4 līdz 6 nedēļas, vēsta žurnālists Džefs Svoboda.

Korpisalo ir saplēsis menisku, tāpēc viņa ceļgalam tika veikta ceļgala operācija. Savainojuma dēļ, iespējams, viņš nevarēs 25. janvārī Sentluisā piedalīties NHL Visu zvaigžņu spēlē, kurai soms izraudzīts pirmo reizi.

Patlaban 25 gadus vecajam Korpisalo šī ir labākā NHL sezona viņa karjerā. Viņš šosezon piedalījies 32 mačos, palīdzējis izcīnīt 17 uzvaras, vidēji spēlē ielaidis 2,49 ripas un atvairījis 91,3% pretinieku metienu.

Korpisalo traumas dēļ Merzļikins ieguvis iespēju sevi pierādīt NHL, kas viņam vēl nav izdevies, jo latviešu vārtsargs pasaules spēcīgākajā hokeja līgā pagaidām ir bez uzvarām, laukumā demonstrējot nepārliecinošu sniegumu.

Turklāt šobrīd "Blue Jackets" rezerves vārtsargs ir vēl viens latvietis - Matīss Kivlenieks, kurš izsaukts uz NHL komandu no fārmkluba Klīvlendas "Monsters", kas ikdienā spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies 10 mačos, pēdējā no tiem viņš gan spēlēja ļoti maz, laukumā izejot uz vienu "bullīti", jo Korpisalo guva traumu un nevarēja noslēgt maču pēcspēles metienos. 

Merzļikins pie uzvaras NHL vēl nav ticis. Viņš vidēji spēlē ielaidis 3,41 ripu un atvairījis 88,9% pretinieku metienu.

Savukārt 23 gadus vecais Kivlenieks šosezon jau ir aizvadījis vairākus treniņus ar NHL komandu, bet savu iespēju vārtos vēl nav izpelnījies.

23 gadus vecais Kivlenieks šosezon AHL vienības Klīvlendas "Monsters" sastāvā 15 spēlēs vidēji mačā ielaidis 3,04 ripas un atvairījis 89,4% pretinieku metienus.

Kivleniekam karjerā šī ir trešā sezona AHL. Kopumā šajā līgā viņš aizvadījis 72 spēles, 3 no tām nospēlējot "sausā". Vidēji spēlē viņš ielaidis 3,26 ripas, atvairot 88,8% metienu.

Pirmo reizi vēsturē vienā NHL komandā ir divi latviešu vārtsargi.

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs naktī uz trešdienu jeb 2020. gada 1. janvārī plkst. 2.00 pēc Latvijas laika.

Gaidāmajā mačā pretī stāsies Floridas "Panthers" komanda, kuras sastāvā spēlē krievs Sergejs Bobrovskis, kurš iepriekš vairākus gadus bija vadošais vārtu vīrs Kolumbusā.

Merzļikinam šis būs pirmais mačs "Blue Jackets" mājas spēļu arēnā, dodoties laukumā sākumsastāvā. Viņš Kolumbusā spēlēja vienīgi 30. oktobrī pret Edmontonas "Oilers", laukumā nākot uz maiņu un nospēlējot 35 minūtes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu