Merzļikins: Kad pēc pirmās uzvaras sazvanīju mammu, viņa apraudājās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Elvis Merzļikins ar katru nākamo spēli jūtas arvien pārliecinātāks par saviem spēkiem. Pēc soma Jonasa Korpisalo savainojuma viņš kļuvis par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" pirmo vārtsargu. 

Merzļikins ilgu laiku nespēja tikt pie savas pirmās uzvaras pasaules spēcīgākajā līgā, piedzīvojot zaudējumu savās pirmajās 10 spēlēs. 

Pēc tam sekoja divas uzvaras pēc kārtas. 

"Kad pēc pirmās uzvaras sazvanīju mammu, viņa izplūda asarās," NHL mājas lapā citēts Merzļikins.

Viņš atklāja, ka ripu nosūtīs mammai.

"Beidzot esmu ticis pie pirmās uzvaras. Man jāaizsūta viņai ripa ar eksprespastu, jo viņa ir gaidījusi pārāk ilgi. Jo ātrāk viņa pie tās tiks, jo ātrāk viņa būs laimīga," teica Latvijas hokeja izlases vārtsargs. 

Pagājušā gada izskaņā Korpisalo iedzīvojās savainojumā un viņa atgriešanās laiks laukumā tika prognozēts pēc četrām līdz sešām nedēļām. Merzļikina aizstājējs tagad ir cits latvietis Matīss Kivlenieks

"Mamma ir man vistuvākā sieviete," neslēpj Merzļikins. "Es viņu ļoti mīlu. Viņa skatās katru manu spēli, un tas viņai ir svarīgi. Naktīs neiet gulēt, trakā mamma. Mīlu viņu."

Merzļikins atklāja: kamēr komandai veicās ļoti labi, viņš izvairījies no sarunām ar mediju pārstāvjiem. 

"Komanda bija uz viļņa, un es palūdzu mani likt mierā," teica Merzļikins. "Korpisalo bija ļoti labs, viss gāja no rokas. Nav viegli ielēkt laivā, kad viss notiek labvēlīgi, tev jābūt gatavam spēlēt tādā pašā līmenī. Tāpēc gribēju koncentrēties vairāk tam un būt kopā ar komandu. Tas no manis prasīja diezgan daudz."

Pēdējos trijos mačos Merzļikins izcīnījis divas uzvaras. Viņš atvairījis 86 no 91 metiena, gūstot uzvaras mačos pret līgas Top 10 uzbrukuma komandām - Floridas "Panthers" un Bostonas "Bruins". 

"Sāku justies arvien labāk. Gribu turpināt darīt to, ko varu," uzsvēra Merzļikins. 

Šosezon Latvijas vārtsargs vidēji savos vārtos ielaidis 2,94 ripas, atvairot 90,4% pretinieku metienu. 

Nākamo spēli "Blue Jackets" aizvadīs agrā otrdienas rītā (Latvijas laiks) viesos pret Losandželosas "Kings". 

Turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā Kolumbusas vienība šobrīd ieņem 10. pozīciju. 42 spēlēs "Blue Jackets" guvusi 19 uzvaras. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu