Tortorella: Elvis mums deva iespējas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Tortorella
Džons Tortorella Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella pēc komandas uzvaras 4:2 pār Losandželosas "Kings" vienību Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē paslavēja vārtsargu Elvi Merzļikinu. 

Latvijas vārtu vīrs atvairīja 35 no 37 pretinieku mestajām ripām un bija viens no "Blue Jackets" galvenajiem spēkiem komandas uzvaras kaldināšanā. 

"Elvis mums deva iespējas," kluba mājas lapā citēts Tortorella, īpaši uzsverot Merzļikina lomu pirmajā trešdaļā, kad tas atvairīja 15 sāncenšu raidījums. 

Merzļikins izcīnīja savu trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs. Šajos mačos viņš savos vārtos ielaidis 1,76 ripas un atvairījis 94,5% pretinieku metienu. 

Uz "Blue Jackets" rezervistu soliņa palika cits Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks. Soms Jonass Korpisalo savainojuma dēļ janvārī laukumā, visticamāk, neatgriezīsies. 

"Es vienkārši darīju savu darbu," teica Merzļikins. "Centos palīdzēt komandas biedriem turēties spēlē. Paveicu savu darbu spēles pirmajā daļā, bet viņi atlikušajā laikā."

Merzļikins laukumā devies pēdējās piecās "Blue Jackets" spēlēs. Kamēr traumu dziedē Korpisalo, viņš ir pārliecinoši pirmais numurs Kolumbusas vārtos. 

"Losandželosas komanda spēlē ātru hokeju un ir bīstama vienība," sacīja Merzļikins. "Jābūt gatavam jebkurā brīdī."

Nākamo spēli "Blue Jackets" aizvadīs jau naktī uz trešdienu (pēc Latvijas laika), kad viesos spēkiem mērosies ar Anaheimas "Ducks". 

"Blue Jackets" ar 48 punktiem 43 spēlēs ieņem 10. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, bet "Kings" ar 38 punktiem ir pēdējā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu