Dončičam iespaidīgs "triple-double"; Dalasa bez Porziņģa pieveic "Kings"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Trešo uzvaru pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā ceturtdien bez Kristapa Porziņģa līdzdalības izcīnīja Dalasas "Mavericks" komanda. 

"Mavericks" basketbolisti ar rezultātu 127:123 viesos apspēlēja Sakramento "Kings" komandu, sagādājot tai trešo zaudējumu pēc kārtas. 

Porziņģis bija gatavs doties laukumā, bet iesildīšanās laikā atkal sūdzējās par sāpēm ceļgalā un palika malā. 

Uzvarētāju sastāvā kārtējo lielisko spēli aizvadīja slovēnis Luka Dončičs, kurš izcēlās ar iespaidīgu "triple-double" - 25 punkti, 15 atlēkušās bumbas un 17 rezultatīvas piespēles (karjeras rekords). Sets Karijs iemeta 21 punktu (realizēja 5/8 tālmetienus), 18 punktus pievienoja Tims Hārdevejs juniors. 

20 gadus vecais Dončičs kļuva par jaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kuram vienas spēles laikā izdevies gūt vismaz 20 punktus, savākt 15 bumbas zem groziem un veikt 15 rezultatīvas piespēles.

Slovēnis karjeras laikā jau 20 reizes izcēlies ar "triple-double". "Mavericks" komandā vairāk ir tikai kādreizējai līgas zvaigznei Džeisonam Kidam (21).

"Kings" rindās Deārons Fokss guva 27 punktus un veica 12 rezultatīvas piespēles, pa 25 punktiem iemeta Harisons Bārnss un Badijs Hīlds.

24 gadus vecais Porziņģis izlaidis deviņas spēles pēc kārtas. Šogad laukumā viņš nav bijis. "Mavericks" komanda viņa prombūtnes laikā guvusi piecas uzvaras. 

Latvijas basketbola zvaigzne šosezon vidēji laukumā pavadījis 31,2 minūtes, kuru laikā caurmērā izcēlies ar 17,3 gūtiem punktiem, 9,4 atlēkušajām bumbām, 1,5 rezultatīvām piespēlēm, kā arī 2,1 bloķētu metienu, kas ir piektais labākais rādītājs līgā. 

Nākamās divas spēles "Mavericks" aizvadīs savā laukumā, pirmo no tām naktī uz sestdienu (Latvijas laiks) pret Portlendas "Trail Blazers". 

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā Dalasas komanda ar 41 spēlē gūtiem 26 panākumiem ieņem sesto vietu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu