Pieredzējušais Zisis pamet Žagara pārstāvēto Badalonas komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Niks Zisis
Niks Zisis Foto: @Penya1930

Latviešu saspēles vadītāja Artūra Žagara komandas biedrs Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) vienībā Badalonas "Joventut" Niks Zisis pametis klubu.

Kā ziņo "Joventut", klubs un grieķu saspēlnieks panākuši vienošanos par līguma laušanu. Zisim līgums ar klubu bija līdz 2021.gadam, bet viņš karjeru turpinās Atēnu AEK komandā.

36 gadus vecais Zisis šajā sezonā 17 ACB spēlēs vidēji guvis 6,1 punktu, veicis 5,9 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 2,2 atlēkušās bumbas. Savukārt ULEB Eirokausā viņam 11 dueļos ir caurmērā 8,9 punkti, 3,8 rezultatīvas piespēles un 1,5 atlēkušās bumbas.

Zisis "Joventut" komandai pievienojās vasarā, bet pirms tam viņš četras sezonas pārstāvēja Bambergas "Brose", divās no tām spēlējot kopā ar Jāni Strēlnieku. Karjeras laikā viņš spēlējis arī Stambulas "Fenerbahce", Kazaņas "Unics", Bilbao "Uxue", Sjēnas " Montepaschi", Maskavas CSKA, Trevīzo "Benetton" un AEK vienībās.

2008.gadā viņš CSKA sastāvā kļuva par Eirolīgas čempionu. Ar Grieķijas izlasi viņš 2006.gadā izcīnīja sudrabu Pasaules kausā, bet Eiropas čempionātos tika pie zelta un bronzas godalgām attiecīgi 2005. un 2009.gadā.

Pēc Ziša aiziešanas šobrīd "Joventut" komandā palikuši divi nominālie saspēles vadītāji - 19 gadus vecais Žagars un divus gadus vecākais maķedonietis Nenads Dimitrijevičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu