Merzļikins: Esmu kā mazs kucēns, kas skraida visapkārt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins.
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargam Elvim Merzļikinam vēl jāmācās būt mierīgam un nosvērtam uz laukuma, jo šobrīd viņš brīžiem ir pārlieku aktīvs, salīdzinot sevi ar mazu un nepacietīgu kucēnu, hokejists sacīja intervijā Ziemeļamerikas medijiem.

"Blue Jackets" hokejisti ar 4:3 izbraukumā uzveica Monreālas "Canadiens" vienību, bet latvietis Merzļikins atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem jeb 90% raidījumu.

Pēc spēles Latvijas izlases vārtsargs medijiem pauda, ka sākumā nebija viegli iejusties cīņā, jo aiz muguras palikusi piespiedu pauze, kas saistīta ar NHL Visu zvaigžņu spēles pārtraukumu.

"Domāju, ka komanda nospēlēja labi. Slidojām labi, laukuma spēlētāji bloķēja metienus. Pašam bija grūti iejusties spēlē, jo nedēļu nebiju spēļu režīmā. Tas ir process. Sajūtas atgriezīsies. Spēles beigās jau jutos labāk, bet pēdējie zaudētie vārti ir uz manas sirdsapziņas," paškritisks bija Merzļikins.

"Canadiens" spēlētāji mačā laikā vairākas reizes mēģināja izdarīt slēptus sitienus Merzļikinam, lai izsistu viņu no ritma. Hokejists sacīja, ka tas hokejā nav nekas neparasts, tāpēc viņš ļaunu prātu uz pretiniekiem netur.

"Viņi mēģināja "palīst man zem ādas", bet nedarīja neko pārmērīgu. Tāds ir hokejs. Dabūju vairākus sitienus pa rokām, bet tāds ir viņu spēles stils. Viņi pabeidz katru spēka paņēmienu. Mēs ar to tikām galā," skaidroja latvietis.

Merzļikins arī atklāja, ka vēlas iemācīties uz laukuma būt mierīgs un nosvērts - tāds kā viņa pretinieks "Canadiens" vārtos Kerijs Praiss.

"Manuprāt, Praiss ir NHL labākais vārtsargs spēlē ar ripu. Viņš ārpus vārtsarga laukuma ir ārkārtīgi mierīgs. Es esmu kā mazs kucēns, kurš ir pārāk aktīvs un skraida visapkārt. Domāju, ka arī es ar laiku atradīšu šādu iekšējo mieru. Tas nāks līdz ar pieredzi," vērtēja Latvijas izlases vārtsargs.

Nākamo spēli "Blue Jackets" aizvadīs naktī uz trešdienu (Latvijas laiks), kad savā laukumā uzņems Floridas "Panthers". 

Savainojumu turpina dziedēt "Blue Jackets" somu vārtsargs Jonass Korpisalo, kurš šomēnes, visticamāk, atgriezīsies ierindā. Sezonas pirmajā pusē viņš bija komandas pirmais vārtsargs. 

Pēc šā panākuma "Blue Jackets" turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā pakāpās uz piekto pozīciju.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu