Itālijas policija veikusi kratīšanu Krievijas biatlona izlases izmantotajās viesnīcas istabās (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas Biatlona federācijas dienesta auto pie viesnīcas Itālijā.
Krievijas Biatlona federācijas dienesta auto pie viesnīcas Itālijā. Foto: AFP / Scanpix

Itālijas policija agrā sestdienas rītā pasaules čempionāta biatlonā norises vietā veikusi kratīšanu Krievijas izlases viesnīcas istabiņās, sarunā ar Krievijas ziņu aģentūrām pavēstīja biatlona federācijas vadītājs Vladimirs Dračevs.

"Šorīt policija īsi pirms sešiem rītā veicu kratīšanu Krievijas izlases viesnīcas istabās. Policija rīkojās pēc Starptautiskās Biatlona savienības lūguma," ziņu aģentūrai "Interfax" teica Dračevs.

Krievijas komandai vēlāk sestdienā bija paredzēti starti vīriešu un sieviešu stafetēs.

Dračevs pauda, ka kratīšana saistīta ar izlases trenera Aleksandra Kasperoviča akreditāciju. Speciālists iepriekš esot lietojis citas personas akreditāciju.

Tāpat policija ir pārbaudījusi Aleksandra Loginova mantas, meklējot pierādījumus par antidopinga noteikumu pārkāpumiem.

Loginovs laika posmā no 2014.gada novembra līdz 2016.gada novembrim izcieta divu gadu diskvalifikāciju par eritropoetīna jeb EPO lietošanu. 

"Loginova gadījumā šī varētu būt atkārtota izmeklēšana," pauda Dračevs. "Policija pusotru stundu pārbaudīja viņa mantas un vēlāk arī konfiscēja dažādas ierīces."

Dračevs un Kasperovičs vēlāk devušies uz policijas iecirkni.

Loginovs šajā pasaules čempionātā jau izcīnījis zeltu desmit kilometru sprintā, bet iedzīšanā viņš ieguva bronzu.

Pats sportists vēlāk "Match TV" kanālam atklāja, ka policijas reids pamodinājis viņu un komandas biedru Jevgēņiju Garaničevu.

"Viņiem interesēja tikai manas mantas," atklāja sportists, norādot, ka pret viņu pagaidām nekādas apsūdzības nav izvirzītas.

Tikmēr Krievijas vēstniecība Romā savā "Twitter" kontā publicēja ierakstu, vēstot, ka tā seko līdzi notikumu attīstībai un policijas reida dēļ ir nosūtījusi konsulu pie sportistiem, lai tas sniegtu nepieciešamo atbalstu.

Sestdienas pēcpusdienā visi Krievijas atlēti bija ierindā un piedalījās vīru stafetē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu