Latvijas rallija čempionāts jau sāk izskatīties pavisam bēdīgi (2)

Atcelts vēl viens posms
TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Ots Tenaks rallijā Estonia 2019
Ots Tenaks rallijā Estonia 2019 Foto: Raimonds Volonts, Volonts Photography

Skarbā realitāte Latvijā ir tāda, ka 2019.gada rudens pēc perioda, kas kādreiz bija ziema, jau drīzumā kļūs par 2020.gada pavasari, un šis fakts atspoguļojas arī šā gada Latvijas rallija čempionāta kalendārā.

It kā nepietiktu ar to, ka sala un sniega trūkuma dēļ ir atcelti abi ziemas ralliji - rallijs Alūksne un rallijs Sarma, nupat no Igaunijas pienākusi ziņa, ka nenotiks arī vasaras vidū plānotais Rally Estonia.

Sacensības, kas iepriekš tika pozicionētas kā rallijs, ar kuru autosporta faniem tiek demonstrēta pasaules čempionāta kvalitāte, tehnika, konkurence un gaisotne, atcelts, jo pēdējās dienās starp Igaunijas Autosporta savienību (EAL) un Rally Estonia organizētājiem pastāvējušas domstarpības saistībā ar finansējumu, ziņo Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Kā vēsta LAF, EAL esot pieprasījusi no Rally Estonia 100 000 eiro maksu par starptautisko sacensību rīkošanu. Lai arī starp EAL un Rally Estonia organizatoriem pēdējās dienās esot bijušas vairākas tikšanās, vienošanās nav panākta. To nav veicinājusi arī EAL biedra, ilggadēja dažādu sacensību atbalstītāja Oļega Grosa iniciatīva prasītos 100 000 samaksāt no saviem līdzekļiem. Tādēļ paziņots, ka rallijs šogad tiek atcelts. 

Foto: Rally Estonia 2019 testa ātrumposms un atklāšana

Rally Estonia rīkotājs Urmo Āva atklāja: lai arī šogad rallijs nenotiks, viņi strādās pie tā, lai šis rallijs notiktu turpmāk, ziņo LAF. 

Šajā situācijā cietēji ir arī rallija fani, jo Rally Estonia bija iespēja tepat netālu, pāris simtu kilometru attālumā darbā redzēt pasaules čempionāta dalībniekus un rūpnīcas komandu tehniku.

Latvijas rallija čempionātam Rally Estonia atcelšana savukārt nozīmē, ka vēl atliek atcelt tikai vienu posmu un ieskaites nebūs, jo LAF sporta kodeksa 2.17. punkts nosaka, ka čempionātam jāsastāv no ne mazāk, kā četriem sacensību posmiem, un pagaidām kalendārā četri ir atlikuši.

Tie ir:

  • Rallijs Liepāja, ko veidos divi posmi (30.05. - 31.05.);
  • Rallijs Rokiškis (14.08. - 15.08.) Lietuvā;
  • Rallijs LOUNA-EESTI (28.08. - 29.08.) Igaunijā.

Par Latvijas rallija čempionāta norisi lems tuvākajā LAF Rallija komisijas padomes sēdē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu