Latvijas skeletoniste Zunte piedzīvo debiju pasaules čempionātā

Papildināts
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dārta Zunte
Dārta Zunte Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas skeletoniste Dārta Zunte piektdien piedzīvoja debiju pasaules čempionātā, kas risinās Altenbergas trasē Vācijā.

(Plkst. 13.15 papildināts viss teksts.)

19 gadus vecā Latvijas sportiste pēc sacensību pirmās dienas, kurā tika aizvadīti divi braucieni, ierindojas pēdējā vietā 28 dalībnieču konkurencē.

Zunte ir sacensību jaunākā dalībniece. Viņai šī ir debija pasaules čempionātā. Pēc pirmā brauciena viņa bija 27. vietā, apsteidzot sportisti no Lielbritānijas.

Altenbergas trases uzturētājiem nācās krietni pacensties, lai pirms sacensībām savestu trasi kārtībā - vēl no rīta sniegputenis bija sanesis trasē sniegu un vietām veidojās kupenas, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Tiesneši lēma, ka sacensību režīmā trase tiks tīrīta pēc katras trešās sportistes.

Pirmajā braucienā par lielāko pārsteigumu parūpējās šveiciete Marina Žilardoni, kura uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu.

Arī otrajā braucienā Žilardoni bija ātrākā, līdz ar to pēc pirmās dienas viņa ir sacensību līdere.

Veicot labu otro braucienu, no 5. pozīcijas uz 2. vietu divu braucienu summā pakāpusies mājiniece Tīna Hermana, kura līderei zaudē 0,63 sekndes.

Pēc diviem braucieniem 3. vietu ieņem Krievijas skeletoniste Jeļena Ņikitina, kura no sacensību līderes atpaliek 0,77 sekundes.

Dāmu skeletona pasaules čempionāta medaļnieces tiks noskaidrotas sestdien, kad plānots trešais un sacensību noslēdzošais ceturtais brauciens.

Vīriešu skeletonā, sacensībās piedaloties brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem, pasaules čempionāta medaļniekus noskaidros piektdien pēcpusdienā.

Pasaules čempionāts bobslejā četriniekiem notiks sestdien un svētdien. Medaļnieki tiks noskaidroti četru braucienu summā. Latviju pārstāvēs piloti Oskars Ķibermanis un Oskars Melbārdis.

Pagājušajā nedēļā pasaules čempionātā bobslejā divniekiem turpat Altenbergas trasē bronzu izcīnīja Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu