IIHF prezidents: Pasaules čempionātu hokejā varētu pārcelt uz Sočiem (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) ar Krievijas Hokeja federāciju (FHR) apspriedusi iespēju pārcelt 2020. gada pasaules hokeja čempionātu uz Sočiem. Tas varētu notikt, ja Šveicē turnīru atcels koronavīrusa dēļ. 

Par to vēsta aģentūra TASS, atsaucoties uz IIHF prezidentu Renē Fāzelu. 

Koronavīrusa dēļ Šveices valdība ir aizliegusi publiskus pasākumus, tostarp sporta, ar auditoriju vairāk nekā 1000 cilvēku. Šāds aizliegums pagaidām ir spēkā līdz 15. martam. 

Pasaules čempionāts hokejā Šveices pilsētās Cīrihē un Lozannā plānots no 8. līdz 24. maijam. Latvijas hokeja izlasei paredzēts sacensties Cīrihes apakšgrupā. 

"Nav daudz valstu, uz kurām mēs varētu pārcelt turnīru. Pārcelt pasaules čempionātu būs ļoti grūti, taču, iespējams, pastāv iespēja to pārcelt uz Sočiem, ir arī Baltkrievijas variants. Tagad mēs izvērtējam dažādas problēmas. Ar FHR esam apsprieduši, vai mēs varētu rīkot čempionātu Sočos, bet neko vairāk nevaru pateikt. Jāgaida līdz 15. martam," norādīja Fazels.

Iepriekš Fāzels publiski pauda, ka viss ir Šveices valdības rokās. Jā tā lems, ka stingrie drošības pasākumi valstī turpināsies, pasaules čempionātu nāksies pārcelt vai pat atcelt.  

Sočos ir divas ledus arēnas, kas tika uzceltas 2014. gada olimpiskajām spēlēm. 

Koronavīrusa dēļ IIHF pirmdien paziņoja par sešu martā plānoto pasaules čempionāta turnīru sievietēm un U-18 vecuma grupā atcelšanu, tai skaitā ar Latvijas sieviešu izlases līdzdalību.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu