IIHF viceprezidents par pasaules čempionātu: Ceram, ka situācija atrisināsies pozitīvi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) viceprezidents Kalervo Kummola cer, ka 2020. gada pasaules čempionāts hokejā Šveicē notiks kā plānots iepriekš. 

Saistībā ar koronavīrusa izplatību Šveicē, IIHF apspriedusi iespēju pasaules čempionātu no Šveices pārcelt uz Sočiem, Baltkrieviju vai Somiju. 

Šveicē ieviesti plaši ierobežojumi publiskajiem pasākumiem, lai nepieļautu tālāku koronavīrusa "COVID-19" izplatīšanos.

"Mēs tiešām saņēmām piedāvājumu no Krievijas, bija varianti Sočos un Baltkrievijā. Turklāt mēs izskatījām iespēju pasaules čempionātu rīkot Somijā, bet nevēlamies sabojāt 2022. gada turnīru, kam jānotiek Somijā jaunajā Tamperes arēnā," izdevumam "Ilta-Sanomat" sacīja Kummola. "Tagad turnīra pārcelšanas doma ir atlikta. Beigu beigās tas ir ļoti slikti Šveicei, bet mēs nevaram pārcelties uz Krieviju, ja Šveice turnīram nebūs pieejama. Vienojāmies, ka lēmuma pieņemšanas termiņš ir 20. aprīlis. Cerēsim, ka situācija tiks atrisināta pozitīvi."

Iepriekš arī IIHF prezidents Renē Fāzels publiski pauda, ka viss ir Šveices valdības rokās. Jā tā lems, ka stingrie drošības pasākumi valstī turpināsies, pasaules čempionātu nāksies atcelt. 

Šveicē līdz 15. martam aizliegts aizvadīt publiskus pasākumus, kuros pulcējas vairāk nekā 1000 cilvēku.

Koronavīrusa dēļ IIHF pagājušajā nedēļā paziņoja par sešu martā plānoto pasaules čempionāta turnīru sievietēm un U-18 vecuma grupā atcelšanu, tai skaitā ar Latvijas sieviešu izlases līdzdalību.

Pasaules čempionāts hokejā Šveices pilsētās Cīrihē un Lozannā plānots no 8. līdz 24. maijam. Latvijas hokeja izlasei paredzēts sacensties Cīrihes apakšgrupā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu