Latviešu bokseris Grišuņins: Var teikt, ka Olimpiādes atlases turnīrā aizvadīju sparingcīņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikolajs Grišuņins
Nikolajs Grišuņins Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas bokseris Nikolajs Grišuņins olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Londonā gan zaudēja pirmajā kārtā, taču pēc turnīra atcelšanas no profesionāļiem pārnākušais sportists kvalifikācijā varēs startēt vēlreiz, ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA skaidroja bokseris.

Kopš 2016.gada olimpiskajām spēlēm boksa sacensībās drīkst piedalīties arī profesionālie bokseri. Latvijas šī brīža atpazīstamākais bokseris Mairis Briedis iespēju kvalificēties Riodežaneiro spēlēm 2016.gadā neizmantoja, bet Nikolajs Grišuņins svara kategorijā līdz 91 kilogramam cīnījās tagad jau 2021.gada Tokijas spēļu atlases turnīrā Londonā.

15.martā sacensības Anglijas galvaspilsētā viņam beidzās ar zaudējumu pirmajā cīņā, bet turnīrs nākamajā diena tika pārtraukts.

"Eiropas valstu sportistu kvalifikācijas sacensības bija Anglijā, bet es jau pirmajā cīņā zaudēju Francijas bokserim Vilfrīdam Florentēnam," par turnīru sarunā ar LETA stāsta otrs šā brīža atpazīstamākais Latvijas bokseris Grišuņins.

"Pēc cīņas man īpaši nepatīk analizēt savu darbību. Zaudēju, jo viņš šobrīd bija labāks. Kad paiet laiks, tu padomā, ka varēju taču savādāk boksēt. Varbūt nākotnē vēl ar viņu ringā tiksimies un būs cits iznākums. Es ceru, jo esmu jau padomājis, kā savādāk es ar viņu varētu cīnīties," Latvijas bokserim ir padomā varianti nākamajai cīņai.

Tas nav neiespējami, ka bokseri tiekas vēlreiz.

"Pēc Eiropas kvalifikācijas bija jābūt vēl arī pasaules atlases turnīram. Tagad viss ir mainījies, jo Londonā aizvadītais turnīrs neskaitās," skaidro Grišuņins. "To atcēla. Bija plānotas desmit dienu cīņas, bet ringā bokseri gāja vien divas. Es nocīnījos, un nākamajā dienā kvalifikāciju atcēla. Var teikt, ka es vienkārši esmu aizvadījis sparingcīņu. Tāpēc man joprojām ir visas izredzes. Rokas nenolaižam, padomāsim un mēģināsim vēlreiz."

Kvalifikācijas atcelšana koronovīrusa Covid-19 dēļ Grišuņinam nav sliktākais variants, jo atkārtota starta gadījumā viņš būs labāk adaptējies amatieru boksā.

"Man ir vaicājuši, kā ir boksēt profesionāļos un kā – amatieros," salīdzina bokseris. "Varu pateikt tikai to, ka grūti ir gan tur, gan tur. Visur fiziski smagi ir jāstrādā. Būtībā atšķiras tikai nosaukums – amatieru un profesionālais bokss. Amatieri, kuri startē olimpiskajos kvalifikācijas turnīros, piedalās pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs, kā arī pārstāv savu valsti, ir tādi paši savas jomas profesionāļi. Trīs gadus neesmu boksējis amatieru sacensībās, taču nolēmu pamēģināt kvalificēties olimpiskajām spēlēm."

"Amatieros nav viegli cīnīties. Pirmkārt, nezini, ar ko nāksies cīnīties. To uzzini dienu pirms cīņas, kad notiek izloze," turpina Grišuņins. "Var iznākt cīnīties ar jebkuru, kurš pieteicies turnīram. Pavisam savādāk notiek darbs. Profesionāļos cīņas laiks ir izstiepts. Ir laiks padomāt, ātrums ir nedaudz mazāks. Amatieros vairāk bokseri cīnās ar sitienu sērijām, jo ir tikai trīs raundi pa trim minūtēm. Tajās ir jāsasniedz maksimums. Tāpēc pēc trim gadiem profesionāļos, kad pieradu strādāt savādāk, vajadzētu aizvadīt pāris turnīrus amatieros, lai atjaunotu ritma izjūtu." 

Latvijas bokseris nenožēlo, ka atkal pamēģināja sevi amatieros. "Ceru, ka vēl būs iespējas un ka neesmu zaudējis amatiera iemaņas. Varbūt mēģināšu sevi vēl kādos amatieru turnīros. Olimpiskās spēles ir pārceltas uz nākamo gadu. Tāpēc var teikt, ka viss sākas atkal no sākuma," ar optimismu nākotnē skatās Grišuņins.

"Tagad ar koronavīrusu un karantīnu treniņi ir pārtraukti. Visi zina, ka mēs bijām Anglijā, un nākas sēdēt karantīnā. Vēl ir palikušas sešas dienas, un mājās var padomāt, ko darīt tālāk – gan amatieru, gan profesionālajā boksā," bokseris ar nepacietību gaida, kad beigsies piespiedu dīkstāve.

Pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra sportists profesionālā boksera karjerā 14 cīņās 12 reizes svinēja uzvaru, reizi zaudēja, un reizi cīņa beidzās neizšķirti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu