Uz dzimteni devies arī Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs esot atgriezies dzimtenē līdz brīdim, kad būs lielāka skaidrība par sezonas turpmāko likteni, vēsta ESPN reportiere Ramona Šelburna.

Ar privātu reisu no ASV uz Latviju pirms teju divām nedēļām ieradās Kristaps Porziņģis.

Šonedēļ šādu pašu soli spēris arī viņa komandas biedrs Dončičs. ESPN ziņo, ka viņam un arī citiem basketbolistiem nāksies atgriezties ASV, ja NBA pieņems lēmumu par sezonas turpināšanu.

Gadījumā, ja sezona tiks turpināta, visiem Ziemeļameriku pametušajiem basketbolistiem pēc atgriešanās būs jāietur divu nedēļu karantīna, un tikai pēc tam būs ļauts piedalīties treniņos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka dažas NBA komandas piektdien izmantoja iespēju, lai aizvadītu pirmos individuālos treniņus, taču atlikušās sezonas liktenis būs zināms tuvāk jūnijam, piektdien paziņoja līgas komisārs Edams Silvers.

Šo iespēju piektdien jau izmantoja Klīvlendas "Cavaliers", Denveras "Nuggets" un Portlendas "Trail Blazers" vienības. Sakramento "Kings" pirmos treniņus plāno aizvadīt pirmdien. Paredzams, ka nākamajā nedēļā savās zālēs iesoļos aptuveni desmit komandu basketbolisti.

Silvers pauda, ka izslēgšanas spēlēs aizvien plānots aizvadīt septiņus mačus, bet spēles, visticamāk, notiks vienā pilsētā bez liekiem pārlidojumiem. Šajā sakarā vislabākās pozīcijas aizvien ir Lasvegasas un Orlando variantiem, kas presē minēti jau iepriekš.

Savukārt ESPN ziņo, ka NBA būtu nepieciešamas aptuveni 15 000 sejas maskas, lai pietiekami droši noslēgtu sezonu.

Treniņa zāļu atvēršana ir pirmais mazais solis ceļā uz 2019./2020.gada NBA sezonas atsākšanu. Tā tika apturēta 12.martā pēc tam, kad Jūtas "Jazz" vienības centra spēlētājam Rūdijam Gobēram tika konstatētas pozitīvas Covid-19 analīzes. Līga nav atklājusi spēļu atsākšanas grafiku un saka, ka tā varētu mainīt treniņu plānus, kas balstīti uz jaunumiem koronavīrusa frontē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu