Paziņots grupu sadalījums 2021. gada hokeja čempionātam Rīgā un Minskā (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) trešdien paziņoja grupu sadalījumu 2021. gada pasaules hokeja čempionātam, kas notiks Latvijas un Baltkrievijas galvaspilsētās.

Plānots, ka 2021. gada pasaules čempionāts risināsies no 7. līdz 23. maijam. Rīgā notiks B grupas spēles un divi ceturtdaļfināli.

Savukārt Minskā risināsies A grupas mači, divi ceturtdaļfināli, abi pusfināla dueļi un arī pasaules čempionāta fināls.

Latvija grupu turnīrā spēkosies ar 2019. gada pasaules čempioni Somiju, hokeja dzimteni Kanādu, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Itāliju un Kazahstānu.

Pasaules čempionāts Latvijā notiks otro reizi. 2006. gadā meistarsacīkstes risinājās "Arēnā Rīga" un "Skonto" hallē.

Arī Baltkrievija jau reiz rīkoja pasaules čempionātu, jo 2014. gada turnīrs risinājās Minskā.

Jau iepriekš tika lemts, ka, lai optimizētu biļešu tirdzniecību, Somijas hokejisti savus grupas mačus aizvadīs Rīgā, bet Krievijas - Minskā.

Ņemot vērā IIHF rangu, Krievijai gan nākamgad būtu jāspēlē Rīgas grupā, taču rīkotājiem ir tiesības veikt vienu maiņu ar reitingā līdzvērtīgām izlasēm.

Tuvāko nedēļu laikā tiks publicēts arī spēļu grafiks. Jau iepriekš ziņots, ka Rīgā un Minskā paredzēto pasaules čempionātu vēlas pārcelt pāris nedēļas uz priekšu ar cerībām, ka tajā varēs piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji.

IIHF apsver čempionātu sākt pāris nedēļas vēlāk - nevis 7., bet gan 21.maijā.

Šī gada pasaules čempionātam bija jānotiek Cīrihē un Lozannā, bet meistarsacīkstes tika pilnībā atceltas. Sākotnēji pastāvēja iespēja, ka šī gada rīkotāja varētu uzņemt nākamā gada čempionātu, tomēr Šveice no tādas opcijas atteicās.

2022.gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu