"Nets" galvenais treneris slavē Kurucu par sniegumu centra pozīcijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs.
Rodions Kurucs. Foto: AFP / Scanpix

Par trešdienas spēlē demonstrēto sniegumu, spēlējot sev neierastajā centra pozīcijā, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" spēlētājs Rodions Kurucs pelnījis ne vienu vien uzslavu, sarunā ar komandas preses dienestu teica galvenais treneris Žaks Vons.

"Nets" vienība uz sezonas noslēgumu Orlando devusies tikai ar vienu nominālo centra spēlētāju Džeretu Alenu. Denadrē Džordans un Niks Klakstons dažādu iemeslu dēļ nav kopā ar komandu, kā rezultātā Vons ir spiests rast jaunus risinājumus "garajā galā".

Bruklinas vienības sastāvs auguma ziņā jau tā ir visai īss, tāpēc Vons centra pozīcijā vairākas minūtes atvēlēja arī Kurucam. Latvietis sevi apliecināja gana pieklājīgi - 20 minūtēs desmit punkti un iemesti divi no pieciem tālmetieniem.

"Viņš [Kurucs] ir pelnījis kaudzi uzslavu," sarunā ar "Nets" preses dienestu teica Vons. "Rodions šajā pozīcijā demonstrēja daudz pozitīvu iezīmju. Spēlētāji nereti šādos gadījumos nerunā, jo baidās, ko padomās apkārtējie vai arī nav pārliecināti par savām zināšanām... Kurucs trešdienas duelī spēja izkārtot divas saspēles, kuras iepriekš atstrādājām treniņos."

"Šī iemesla dēļ varu teikt, ka viņa darbs treniņos ir bijis lielisks. Tāpat esmu priecīgs par viņa komunikācijas prasmēm. Domāju, ka Rodions var spēlēt vairākās pozīcijās. Redzējām viņa aktivitāti un ceram, ka uz tās rēķina būsim ieguvēji arī turpmāk."

Pats Kurucs atzīmēja, ka, spēlējot centrā, tehniskais izpildījums ir nedaudz citāds. Tostarp āķa metieni un raidījumi ar augstu lidojuma trajektoriju. Tāpat caurgājienos jāspēkojas ar augumā raženākiem spēlētājiem.

"Vienmēr vari mācīties... Daudz iemācījos tieši komunikācijas ziņā - kā spēlēt "pick and roll". Tāpat vairāk sapratu, cik smagu darbu veic šīs pozīcijas spēlētāji, jo ir jānosargā groza apakša un jāizcīna bumba, kad blakus stāv aizsargi," pārdomās par spēlēšanu centrā dalījās Kurucs. "Ir patīkami izprast to, kā centrs veic šīs darbības."

"Nedomāju, ka šajā pozīcijā spēlēšu arī turpmāk, tomēr cenšos paturēt pie sevis labāko no šī visa."

Sezonas noslēguma daļai Orlando "Nets" savā sastāvā iekļāvusi Lensu Tomasu un uzbrucēju Donta Holu, kurš var spēlēt arī centrā. Tieši viņš, visticamāk, ieņems otrā numura lomu aiz Alena.

Naktī uz svētdienu "Nets" pārbaudes mačā tiksies ar Sanantonio "Spurs", bet Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" spēkosies ar Losandželosas "Clippers", kas ir viena no līgas vadošajām komandām.

Svētdien laukumā dosies arī Kristaps Porziņģis un Dalasas "Mavericks". Latvieša pārstāvētajam klubam plānota spēle ar Indianas "Pacers", kas nu pat kā pēdas traumas dēļ zaudējusi savu līderi Domantu Saboni.

NBA sezona atsāksies 30.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu