Miljonus vērtais jautājums - kurā klubā nākamsezon spēlēs Mesi?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: Reuters/ScanPix

Teju katru gadu starpsezonā baumo, ka futbola superzvaigzne Lionels Mesi varētu atstāt Spānijas klubu "Barcelona". Šoreiz šis baumas ir tuvāk patiesībai kā jebkad. TVNET apkopoja ārzemju mediju versijas par to, kurai komandai varētu pievienoties Argentīnas futbolists.

"Barcelona" kluba vadība šonedēļ ziņu aģentūrai "Associated Press" apstiprināja, ka pa faksu ir saņemta Mesi vēstule, kurā viņš paudis vēlmi pamest klubu, kam argentīnietis pievienojās 2000. gadā 13 gadu vecumā.

Pēdējā laikā "Barcelona" ir finansiālas grūtības. Kluba vadība vairākiem komandas līderiem prasījusi piekrišanu algas samazinājumam. Arī sekmes laukumā šosezon bija vājas - pirmo reizi kopš 2007./2008. gada sezonas "Barcelona" šosezon nevienā turnīrā neizcīnīja čempionu titulu.

Mančestras "City"

Spānijas laikraksts "Marca" vēsta, ka galvenā pretendente uz Mesi iegūšanu ir Anglijas komanda Mančestras "City", kuras galvenais treneris ir spānis Peps Gvardiola. Viņa vadībā "Barcelona" triumfēja UEFA Čempionu līgā 2009. un 2011. gadā, kā arī trīsreiz kļuva par Spānijas čempioni.

"City" vienībā kopš 2011. gada viens no uzbrukuma līderiem ir Mesi ilggadējs draugs un komandas biedrs Argentīnas izlasē Serhio Aguero.

ESPN ziņo, ka "City" darīs visu iespējamo, lai iegūtu Mesi bez kompensācijas, taču vairāki avoti medijam norādījuši, ka Mančestras klubs ir gatavs likt galdā 100 līdz 150 miljonus eiro lielu izpirkuma maksu.

Mesi ir spēka līgums uz nākamo sezonu ar "Barcelona". 2017. gadā parakstītais kontrakts paredz 700 miljonu eiro izpirkuma maksu, taču katras sezonas beigās Mesi esot tiesības vienpersoniski izlemt atstāt klubu bez transfēra maksas.

Iespējams, ka tiks panākts kompromiss, lai "Barcelona" nepaliktu bešā un Mesi pārceltos uz citu komandu par saprātīgāku samaksu, jo 700 miljonus eiro, visticamāk, neviens futbola klubs pasaulē nevarēs atļauties iztērēt.

Vairāki ārzemju mediji ziņo, ka Mesi tēvs Horhe jau veicot pārrunas ar "City" kluba vadību.

ESPN avoti vēsta, ka Mesi pat esot uzrunājis bijušo komandas biedru Neimaru doties viņam līdzi uz Mančestru, tomēr maz ticams, ka Brazīlijas futbola zvaigzne atstās Francijas klubu Parīzes "Saint-Germain", lai pievienotos "City".

Parīzes "Saint-Germain" (PSG)

Vairāki mediji pieļauj iespēju, ka Mesi varētu karjeru turpināt Francijas spēcīgākajā klubā PSG, apvienojot spēkus ar Neimaru un ilggadējo komandas biedru Argentīnas izlasē Anhelu di Mariju.

"Marca" un ESPN ziņo, ka šāds scenārijs ir grūti iedomājams, jo PSG jau ir lieli tēriņi futbolistu algu samaksai. PSG sezonā maksā 32 miljonus eiro lielu algu Neimaram, bet 21 miljonu eiro saņem Kiljans Mbapē.

Turklāt ar Mesi pievienošanos Parīzes komandas sastāvā varētu mazināties loma talantīgajam Mbapē. 21 gadus vecais Francijas futbolists ir kluba nākotne ilgtermiņā, bet 33 gadus vecais Mesi, lai arī joprojām spēlē lieliski, ir savas futbolista karjeras beigu fāzē.

Milānas "Inter"

Ņemot vērā, ka 2018. gadā no Madrides "Real" uz Turīnas "Juventus" pārcēlās Portugāles zvaigzne Krištianu Ronaldu, tiek pieļauta varbūtība, ka arī Mesi varētu no Spānijas pārcelties uz Itāliju. Tādējādi atjaunotos ilggadējā sāncensība viena nacionālā čempionāta ietvaros.

Kā nākamā Mesi darba vieta ārzemju presē tiek piesaukta Milānas "Inter" komanda, kas ar argentīnieti sastāvā varētu izjaukt "Juventus" dominanci Itālijas A sērijā, kur Turīnas klubs izcīnījis deviņus čempionu titulus pēc kārtas.

"Inter" aizvadītajā sezonā Itālijas A sērijas kopvērtējumā tikai vienu punktu atpalika no "Juventus". Milānas klubs pēdējos gados nav bijis sevišķi konkurētspējīgs Eirokausos. 

Pagājušajā nedēļā "Inter" piedzīvoja zaudējumu UEFA Eiropas līgas finālā. Milānas vienība otrā līmeņa turnīrā atzina Spānijas kluba "Sevilla" pārākumu.

Savukārt prestižākajā klubu turnīrā UEFA Čempionu līgā "Inter" pēdējo reizi uzvarēja 2010. gadā. Sastāvam pievienojot Mesi, komanda varētu censties atkārtot pirms 10 gadiem izcīnīto panākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu