"Žalgiris" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā pieveic Igaunijas klubu "Paide"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu ceturtdien no Baltijas valstu komandām pārvarēja vien Viļņas "Žalgiris", kam izdevās pieveikt Igaunijas klubu "Paide".

"Žalgiris" mājās ar 2:0 (2:0) uzvarēja "Paide" un sasniedza kvalifikācijas turnīra otro kārtu.

Uzvarētāju labā pirmos vārtus devītajā minūtē guva Andrija Kaludjerovics, bet 32.minūtē izcēlās Liviu Anatals. Abi spēlētāji arī nopelnīja rezultatīvu piespēli.

Tāpat no Baltijas valstu komandām laukumā devās Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris", kā arī Igaunijas klubs Tallinas "Levadia".

Kauņas vienība viesos ar 1:6 (0:2) zaudēja Norvēģijas komandai "Bodo/Glimt".

Lietuvas komandas goda vārtus 78.minūtē guva nigērietis Filips Otele, savukārt otrā laukuma pusē ar diviem precīziem raidījumiem izcēlās Filips Cinkernagels un Jens Hauge.

Tikmēr "Levadia" viesos pamatlaikā spēlēja neizšķirti 2:2 (0:0) ar Touršhavnas B36 no Fēru salām, bet papildlaikā ar 2:1 pārāki bija mājinieki.

Tallinas vienībā vārtus guva Karls Oigus un Trevors Elhi, kā arī Latvijā iepriekš spēlējušais Elisē Kuadio. B36 rindās divi precīzi sitieni Sebastianam Pingelam.

Markusam Jurgensonam 22.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes bija iespēja atklāt spēles rezultātu, taču igaunis šo iespēju neizmantoja.

Citā spēlē Albānijas komanda Duresi "Tueta" mājās ar 2:0 (1:0) pieveica Jeruzalemes "Beitar". Pa vārtiem iesita Blerims Krasniki un Rubins Hebajs.

Savukārt Polijas ekstraklases komanda Glivices "Piast" viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Minskas "Dinamo". Spēles desmitajā minūtē 1:0 panāca Patriks Lipski, bet 56.minūtē izcēlās Jakubs Švierčoks.

Savukārt Ļubļanā vietēja "OIimpija" pamatlaikā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Reikjavīkas "Vikingur", bet papildlaikā slovēniešiem izdevās uzvarēt ar 1:0.

88.minūtē neizšķirtu izrāva "Olimpija" spēlētājs Matics Finks, bet papildlaikā uzvaras vārtus iesita Radivojs Bošičs.

Pie panākuma tika arī Sofijas CSKA, kas mājās ar 2:1 (0:0) pieveica "Sirens" no Maltas. Kompensācijas laika pirmajā minūtē CSKA uzvaru nodrošināja Ali Soves precīzais sitiens.

Kvalifikācijas otro kārtu sasniedza arī Nikosijas APOEL, kas viesos pamatlaikā spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Gjilani" no Kosovas, taču papildlaikā kiprieši uzvarēja ar 2:0. Pa vārtiem iesita Georgijs Efrems un Diumersi Ndongala.

Citviet "Malmo" no Zviedrijas savā laukumā ar 2:0 (2:0) uzvarēja Polijas komandu Krakovas "Cracovia". Jau pirmajā minūtē izcēlās Jo Inge Bernets, bet 2:0 pirmā puslaika beigās panāca Sorens Rieks.

Vēl Šveices superlīgas komanda Ženēvas "Servette" mājās ar 3:0 (0:0) pārspēja "Ružomberok" no Slovākijas, bet Slovēnijas vienība "Maribor" mājās ar 1:2 (0:0) kapitulēja "Coleraine" no Ziemeļīrijas.

Jau ziņots, ka "Valmieras" futbola komanda ceturtdien cieta zaudējumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Eirokausu debitanti valmierieši viesos ar 0:3 (0:0) atzina spēcīgās Poznaņas "Lech" pārākumu.

Tikmēr "Ventspils" futbolisti ceturtdien pirmajā kārtā ar 2:1 (1:1) pārspēja Moldovas klubu Tiraspoles "Dinamo-Auto".

Ceturtdien laukumā devās arī RFS futbolisti, kuri viesojās pie Belgradas "Partizan" un cieta zaudējumu ar 0:1 (0:0).

Uzvarētāju pirmajā kārtā nosaka viena vienīga spēle. Gadījumā, ja komandas pamatlaikā spēlēs neizšķirti, tiks aizvadīts papildlaiks, bet vēlāk nepieciešamības gadījumā būs arī "pendeles".

Lai iekļūtu Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu