Par Latvijas čempioniem šahā kronēti Lanka un Rogule

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Šaha figūras (ilustratīvs attēls)
Šaha figūras (ilustratīvs attēls) Foto: Ieva Makare/LETA

Par Latvijas čempioniem klasiskajā šahā svētdien "Tallink Hotel Riga" telpās tika kronēti Zigurds Lanka un Laura Rogule, vēsta Latvijas Šaha federācija.

Lanka svētdien klasiskajā šahā izcīnīja savu otro Latvijas čempiona titulu. Iepriekš viņš to ieguva tālajā 1993.gadā. Savukārt Rogulei izdevās tikt jau pie sava desmitā Latvijas titula.

39 dalībnieku konkurencē Lanka (reitings - 2391) deviņās kārtās ieguva 7,5 punktus. Viņš par punktu apsteidza lielmeistaru Tomu Kantānu (2499) un Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) meistaru Iļju Semjonovu (2368), kuri ieguva attiecīgi sudrabu un bronzu.

Semjonovam tā bija pirmā medaļu pieaugušo čempionātos. Tāpat viņš izcīnīja arī savu pirmo no trim nepieciešamajām starptautiskā meistara normām.

Savukārt Rogule (2297) bija neapšaubāma favorīte, kurai savu statusu izdevās arī apliecināt, nepiedzīvojot nevienu zaudējumu un kopā savācot 7,5 punktus no deviņiem. Sportistei tas bija jau desmitais zelts Latvijas čempionātā, bet pirmo Rogule spēja iegūt 2003.gadā piecpadsmit gadu vecumā.

Sudrabs tika FIDE meistarei Lindai Krūmiņai (2065) - 6,5 punkti, bet pirmā bronza pieaugušo konkurencē tika Madarai Golstai (1889) - seši punkti.

Dāmu turnīrā sacentās 24 dalībnieces.

Paralēli abiem čempionātiem noritēja arī starptautisks turnīrs "Rīga Open", kurā sacentās 52 dalībnieki.

Ar 7,5 punktiem no deviņiem par uzvarētāju kļuva starptautiskais meistars Oļegs Krivonosovs (2381).

Pērn vīru konkurencē pārākais bija Arturs Neikšāns, bet starp dāmām uzvaru svinēja Ilze Bērziņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu