Rendless vēl nav vienojies par līgumu ar "Ventspili"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

ASV basketbolists Kamerons Rendless trenējas kopā ar "Ventspils" komandu, taču pilnvērtīgs līgums viņam vēl jānopelna, sarunā ar LETA teica kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Pleinics uzsvēra, ka līgums vēl nav parakstīts un ārzemju portāli ar šādu informāciju ir nedaudz pasteigušies, taču spēlētājs ir Kurzemes kluba rīcībā un sevi pierāda gan treniņos, gan pārbaudes spēlēs.

"Rendless ir kopā ar komandu un aizvada pārbaudes spēles, taču līgums vēl nav parakstīts. Domāju, ka viņš, visticamāk, paliks komandā, taču līgumsaistību vēl nav," skaidroja kluba valdes priekšsēdētājs Pleinics. "Tāpat komandā uz pārbaudes laiku ir lietuvietis, kurš spēlē ceturtā un piektā numura pozīcijā."

Pleinics atklāja, ka lielāka skaidrība par lietuvieša likteni būs pēc divām pārbaudes spēlēm. Tuvākā ir 11.septembrī, kad plānota tikšanās ar "Liepāju".

Tāpat kluba valdes priekšsēdētājs neslēpa, ka Covid-19 radītā situācija no finansiālā aspekta gana jūtami skārusi komandu, taču tas nav licis šķēršļus, lai nokomplektētu sastāvu gan ar pieredzes bagātiem, gan gados jaunākiem basketbolistiem.

"Mēs cenšamies izveidot sastāvu, kas par uzvaru var cīnīties katrā spēlē. Vismaz tajā līmenī, kur mēs spēlēsim šogad, jo Eirokausos dalība nav paredzēta," atklāja Pleinics. "Protams, ka kluba budžets un līdz ar to iespējas ir kritušās dramatiski, tāpēc arī sastāva komplektācija un kopā sanākšana sākās visai vēlu."

"Domāju, ka Latvijas komandu kopējais līmenis šī iemesla noteikti izlīdzināsies. Vērtējot vidējo vecumu, kluba sastāvs nebūs diži jaunāks, jo mūsu rīcībā ir spēlētāji, kuri pārsnieguši 30 gadu robežu, taču lērums ir arī divdesmitgadnieki."

"Ventspils" iepriekš izziņoja aizsargu Kristapa Medisa, Artūra Ausēja un Kristiāna Šulca, centra spēlētāja Andreja Šeļakova un amerikāņu uzbrucēja Krisa Kofija pievienošanos.

Ventspilnieki pagājušajā sezonā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 77:78 un 90:112 piekāpās Stambulas komandai "Bahčešehir College".

Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā (LIBL) komanda izcīnīja trešo vietu, šādu pašu pozīciju iegūstot arī Latvijas Basketbola līgā (LBL), kurā galējais vietu sadalījums tika noteikts pēc rezultātiem LIBL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu