"Ventspils" otrajā puslaikā gūst divus vārtus un uzvar Tukuma futbolistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" futbolisti
"Ventspils" futbolisti Foto: Elvis Žaldaris

"Ventspils" vienība svētdien izcīnīja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 20.kārtas spēlē, turpinot pakaļdzīšanos pirmajam trijniekam.

"Ventspils" mājās ar 2:0 (0:0) pārspēja virslīgas debitanti "Tukums 2000"/TSS.

Spēles pirmajā pusē vārti netika gūti, bet otrajā puslaikā ventspilniekiem vajadzēja vien nepilnas divas minūtes, lai gūtu vārtus. Pēc komandas biedra piespēles precīzs no vārtu priekšas bija Kaspars Kokins.

No spēles 64.minūtes Tukuma komanda spēlēja mazākumā, jo savu otro dzelteno kartīti mačā saņēma Olabandžo Aleksandr Ogundži.

Punktu mājinieku uzvarai pielika Kaspars Svārups, kurš pamatlaika pēdējā minūtē saņēma bumbu soda laukumā, apspēlēja vairākus pretiniekus un panāca 2:0.

Augustā, spītējot dažādām nedienām, "Ventspils" virslīgā uzvarēja trīs spēlēs pēc kārtas, bet nākamajos divos mačos tikās ar turnīra vadošajām komandām (0:2 pret "Riga" un 1:1 pret RFS). Savukārt tukumnieki virslīgā joprojām ir bez uzvarām un iepriekšējā kārtā mačā ar "Jelgavu" pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Sakrāto brīdinājumu dēļ šodien laukumā nedevās "Ventspils" uzbrucējs Kriss Marlons Ondongs-Mbā.

Pirmajā aplī ar 3:0 uzvarēja "Ventspils", divus vārtus gūstot Kasparam Svārupam, bet otrajā riņķī duelis noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Jau ziņots, ka pirms tam "Jelgava" ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja "Daugavpili".

Šobrīd Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā aizvada cīņu ar valsts čempioni "Riga". Šis duelis vērojams kanālā "Sportacentrs.com TV".

Dienas noslēdzošajā mačā "Valmiera" plkst.17 Vidzemes Olimpiskā centra stadionā uzņems RFS. Spēle būs vērojama portālā "Sportacentrs.com".

Pirmdien 20.kārtas noslēgumā "Liepāja" savā laukumā uzņems "Metta" komandu.

Turnīra tabulā pirmo vietu pēc 19 spēļu kārtām ar 51 punktu ieņem "Riga", kas par četriem apsteidz RFS. 34 punkti ir "Valmierai", aiz kuras ar 30 punktiem seko "Ventspils", un ar 28 punktiem - "Spartaks". Tālāk ir 26 punktus guvusī "Liepāja", 18 punkti ir "Jelgavai", bet pa 16 punktiem iekrājušas "Metta" un "Daugavpils" komandas, kamēr "Tukums 2000"/TSS tikusi pie pieciem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu