"Clippers" gatavojas galvenā trenera amatā apstiprināt Taironu Lū

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tairons Lū
Tairons Lū Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Clippers" vadība gatavojas galvenā trenera amatā apstiprināt Taironu Lū, darījumam pietuvināti avoti apstiprinājuši ESPN.

Jau vēstīts, ka "Clippers" komandu šoruden atstāja Doks Riverss, kurš bija vienības galvenais treneris kopš 2013./2014. gada sezonas. Viņš jau atradis  jaunu darba vietu - kļuvis par Filadelfijas "76ers" galveno treneri.

Lū šosezon bija Riversa asistents, taču viņš gatavojas pārņemt "Clippers" vadības grožus. Viņš iepriekš kā galvenais treneris no 2016. līdz 2018. gadam vadīja Klīvlendas "Cavaliers" komandu.

Lū ar "Cavaliers", komandā spēlējot Lebronam Džeimsam, trīs gadus pēc kārtas sasniedza NBA finālu. 2016. gadā izdevās izcīnīt čempionu titulu, bet 2017. un 2018. gadā nācās piekāpties Goldensteitas "Warriors".

Galvenā trenera karjerā Lū izcīnījis 128 uzvaras un piedzīvojis 83 zaudējumus NBA regulārajā čempionātā, bet "play-off" jeb izslēgšanas turnīra spēlēs viņa bilance ir 41-20.

Lū savā basketbolista karjerā 2000. un 2001. gadā ar Losandželosas "Lakers" komandu kļuva par NBA čempionu.

Iepriekšējā galvenā trenera Doka Riversa vadībā "Clippers" šīs sezonas "play-off" turnīrā Rietumu konferences pusfinālā zaudēja Denveras "Nuggets", kaut arī sērijā līdz četrām uzvarām atradās 3-1 vadībā.

"Clippers" pirms aizvadītās sezonas tika uzskatīta par vienu no galvenajām čempiona titula pretendentēm, taču šosezon čempionātā triumfēja "Lakers", kas finālā pārspēja Maiami "Heat". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu