16 gadus vecs francūzis tiek salīdzināts ar Porziņģi (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Vembanjama
Viktors Vembanjama Foto: FIBA.com

Būdams 16 gadus vecs, francūzis Viktors Vembanjama izpelnījies lielu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu skautu uzmanību. Viņš tiek pielīdzināts Latvijas basketbola zvaigznei Kristapam Porziņģim. 

Basketbola sabiedrībā šis jaunietis ir zināms, bet plašākai auditorijai pagaidām ne. Tiesa, par viņu pavisam noteikti runās nākotnē. 

Prestižā Ziemeļamerikas medija ESPN drafta analītiķis Maiks Šmits Vembanjamu nosaucis par šā brīža pasaulē labāko jauno basketbolistu neatkarīgi no vecuma. Viņam tiek prognozēta ļoti augsta pozīcija 2023. gada NBA draftā. Iespējams, pat pirmais numurs. 

Porziņģi 2015. gadā Ņujorkas "Knicks" izraudzījās ar 4. numuru. 

218 centimetrus garais Vembanjama trenējas kopā ar saviem slaidajiem tautiešiem Rūdiju Gobēru (Jūtas "Jazz") un Vensānu Puarjē (Bostonas "Celtics"). Gobērs, kurš divreiz nosaukts par NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju, tieši aizsardzībā treniņspēlēs darbojas pret Vembanjamu. 

Viņš ir kustīgs, ar labu metienu arī no tālās distances, ļoti labi cīnās par atlēkušajām bumbām un bloķē metienus. Tāpat Vembanjama lieliski pārredz laukumu, jūt spēli. 

Vembanjama nāk no sportiskas ģimenes. Viņa tēvs savulaik nodarbojās ar tāllēkšanu, māte spēlēja basketbolu. Bet viņa vecākā māsa spēlē basketbolu profesionālā līmenī un 2017. gadā ar Francijas izlasi triumfēja Eiropas U-16 čempionātā. 

Vembanjamas roku izvērsums ir 234 centimetri. 

Šmits jauno Francijas basketbolistu salīdzinājis ar Porziņģi, norādot, ka Vembanjamam par latvieti ir daudz labāks dribls un piespēle. 

Vembanjama 2019. gadā Francijas U-16 izlases sastāvā Itālijā kļuva par Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvēju. Šī turnīra ceturtdaļfināla mačā pret Horvātiju viņš guva 12 punktus, izcīnīja 21 atlēkušo bumbu un bloķēja astoņus metienus. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu