Francijas izlases treneris: NBA neatļāva spēlētājiem palīdzēt valstsvienībai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vensāns Kolē
Vensāns Kolē Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) esot liegusi Francijas basketbolistiem novembrī palīdzēt valstsvienībai 2022. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlēs, norāda izlases galvenais treneris Vensāns Kolē.

Francijas valstsvienībai gribējuši palīdzēt pieci basketbolisti, kas aizvadītajā sezonā pārstāvēja NBA komandas: Evans Furnjē (Orlando "Magic"), Nikolā Batums (Šarlotas "Hornets"), Vensāns Puarjē (Bostonas "Celtics"), Franks Nilikina (Ņujorkas "Knicks) un Timotijs Luvavu-Kabaro (Bruklinas "Nets).

"Visi spēlētāji, ar kuriem kontaktējos, bija sajūsmā par iespēju spēlēt šajā logā. Diemžēl, bet NBA neatļāva spēlētājiem spēlēt. Esmu ļoti vīlies, jo šī bija laba iespēja pastiprināt mūsu komandu, kā arī strādāt nākotnes labā, jo šovasar nebija iespējams pulcēties uz nometni," norādīja Francijas izlases treneris.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) un NBA vadība vienošanās paredz, ka spēlētāji var palīdzēt valstsvienībām vasarā. Tomēr šogad Covid-19 pandēmijas dēļ spēļu kalendārs tika izmainīts, līdz ar to radusies neierasta situācija - NBA starpsezona ir rudenī, nevis vasarā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases kandidātu lokā no NBA spēlētājiem iekļauts Anžejs Pasečņiks (Vašingtonas "Wizards"), bet Lietuvas valstsvienībai apņēmušies palīdzēt Domants Sabonis (Indiānas "Pacers") un Jons Valančūns (Memfisas "Grizzlies"). Šobrīd nav īsti skaidrs, vai NBA spēlētāji tiešām varēs palīdzēt savām izlasēm.

2022. gada EČ kvalifikācijas turnīrā novembrī spēles paredzēts aizvadīt vairākos "burbuļos" - Valensijā (Spānija), Tallinā (Igaunija), Viļņā (Lietuva), Stambulā (Turcija), Espo (Somija), Ļubļanā (Slovēnija), Po (Francija) un Sarajevā (Bosnija un Hercegovina). Katrā lokācijā spēlēs četras izlases.

Latvijas izlase, kas 2022. gada EČ kvalifikācijas turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem, 27. novembrī spēlēs ar Grieķijas izlasi (2 uzvaras), bet 29. novembrī ar Bosnijas un Hercegovinas vienību (1-1).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu