Pārdos NBA klubu Jūtas "Jazz"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Jūtas "Jazz" drīzumā nonāks kompānijas "Qualtrics" līdzdibinātāja Raiena Smita pārraudzībā, jo pēc 35 gadu kopā būšanas no kluba gatavi šķirties Milleru ģimenes pārstāvji.

Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka darījuma kopējais apmērs mērāms 1,66 miljardu dolāru (1,42 miljardu eiro) apmērā. Darījums vēl gan jāapstiprina NBA, taču paredzams, ka tas notiks līdz šī gada beigām.

Iepriekš šogad žurnāls "Forbes" "Jazz" komandu starp NBA klubiem ierindoja 21.vietā vērtības ziņā. Žurnāls ziņoja, ka kluba vērtība ir aptuveni 1,55 miljardi dolāru.

Zināms, ka darījumā iekļauta arī "Jazz" mājvieta "Vivint" arēna, kā arī basketbola un beisbola attīstības līgas vienības, kas bāzētas Soltleiksitijā.

"Raienu pazīstu jau vairākus gadus un patiesi apbrīnoju vērtības, pēc kurām viņš vadās kopā ar sievu Ešliju," pauda kluba līdzīpašniece Geila Millere. "'Viņiem ir cieša saikne ar Jūtu un šo komandu."

"Mūsu draudzības dēļ jau iepriekš pārrunājām vairākus nozīmīgus tematus, kas arī kalpoja par iemeslu Raiena iniciatīvai nopirkt klubu, kā arī citus ar sportu un izklaidi saistītus projektus."

Milleru ģimene gan paturēs mazāko daļu komandas akciju.

"Jazz" pagājušajā sezonā 72 spēlēs izcīnīja 44 uzvaras, bet izslēgšanas spēlēs nepārvarēja pirmo kārtu, piekāpjoties Denveras "Nuggets".

Smita līdzdibinātā kompānija "Qualtrics" nodarbojas ar programmatūru izstrādi.

1985.gadā 50% "Jazz" komandas daļu iegādājās vietējais biznesmenis Lerijs Millers. Gadu vēlāk viņš nopirka arī atlikušās daļas, kopumā par komandu iztērējot nepilnus 27 miljonus ASV dolāru. 2009.gada februārī Millers mira, bet komanda līdz šim bija kompānijas "Larry H. Miller Dealership" pārraudzībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu