Gailītis: Priecājos par "VEF Rīga" ārējās līnijas jauno spēlētāju sniegumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Foto: Paula Čurkste/LETA

Ilgi gaidīto panākumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā "VEF Rīga" komandai lielā mērā nodrošināja jaunie spēlētāji, kuri darbojas ārējā līnijā, otrdien pēc uzvaras pauda Latvijas vienības galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra otrajā spēlē viesos pieveica Grieķijas klubu "Peristeri", svinot panākumu līgā pēc gada un 26 dienu pārtraukuma.

"VEF Rīga" viesos pieveica "Peristeri" ar 84:81 (15:18, 24:17, 22:27, 23:19).

Daudzpusīgu sniegumu spēlē pret "Peristeri" demonstrēja Kails Almens juniors, kurš izcēlās ar 13 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Kristera Zorika rēķinā 20 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

"Uzskatu, ka bijām labi sagatavojušies un arī uzbrukumā realizējām to, ko bijām iecerējuši," pēc ilgi gaidītās uzvaras teica Almens, nenoliedzot, ka šī viņam bijusi viena no labākajām spēlēm Eiropas kontinentā.

Tikmēr Gailītis nenoliedza, ka spēle viesos nav bijusi viegla, taču viņu patīkami iespaidojis gados jauno basketbolistu sniegums.

"Spēle nebija viegla, jo "Peristeri" ir pieredzes bagāta komanda ar vairākiem labiem basketbolistiem. Šī ir komanda, kas zina, kā jāspēlē savās mājās, tomēr puiši sekoja spēles plānam un smagi strādāja laukumā," atzinīgus vārdus "vefiešiem" veltīja galvenais treneris. "Teju visu spēli arī dominējām cīņā par atlēkušajām bumbām."

"Vefieši" šajā spēles aspektā bija krietni pārāki - 41/24.

Lai arī spēli veiksmīgāk iesāka mājinieki, "VEF Rīga" prata atspēlēties, taču pirmo uzvaru pēc ilgāka pārtraukuma izdevās izcīnīt vien galotnē. Šajā duelī neizšķirts uz rezultāta tablo bija trīs reizes.

"Spēle gāja kā pa kalniem. Šādi mači reti, kad beidzas ar 20 punktu pārsvaru," par spēli teica Gailītis. "Laiku no laika pretinieki labi darbojās uzbrukumā, bet mēs nedaudz mazinājām tempu, kas viņiem ļāva atspēlēties. Taču esmu priecīgs par ārējās līnijas jauno spēlētāju sniegumu. Šajā mačā viņiem noteikti jāvelta atzinīgi vārdi."

Tas rīdziniekiem bija pirmais panākums 15 spēlēs kopš 2019.gada 15.oktobra, kad savā laukumā ar 80:74 tika pieveikta Bosnijas un Hercegovinas vienība Baras "Mornar".

E grupā pēc divām spēļu kārtām visām komandām ir pa vienai uzvarai. "VEF Rīga" ir otrā aiz "Peristeri", kam seko "Strasbourg" un "Rytas".

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "vefieši" šosezon septiņos mačos zaudējumus nav piedzīvojuši, tiesa visas tikšanās bijušas pret Latvijas komandām.

28.oktobrī rīdzinieki pret Francijas klubu "Strasbourg" šīs sezonas pirmajā mačā Čempionu līgā zaudējumu ar 75:77 cieta pašā mača galotnē, kamēr "Peristeri" savā pirmajā Čempionu līgas duelī ar 106:88 pārspēja Lietuvas komandu Viļņas "Rytas".

Abas komandas savā starpā šajā turnīrā tikās arī pagājušajā sezonā. Pirmajā mačā Rīgā "Peristeri" uzvarēja ar 71:64, bet atbildes spēlē rīdzinieki piekāpās ar 83:91.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, C grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā, kamēr "Peristeri" šajā pašā grupā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Izslēgšanas turnīru sasniegs divas labākās komandas no katras apakšgrupas.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šogad tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija ir likusi organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Almans, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu