Skeletonisti brāļi Dukuri triumfē Pasaules kausa posmā Siguldā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas skeletonisti Martins Dukurs un Tomass Dukurs piektdien Siguldas trasē izcīnīja attiecīgi pirmo un otro vietu Pasaules kausa sezonas otrajā posmā.

Martins Dukurs divu braucienu summā bija labākais ar rezultātu viena minūte un 38,91 sekunde. Viņš bija ātrākais atsevišķi abos braucienus, turklāt izdevās labot trases rekordu (49,45 sekundes).

Tomass Dukurs summā brālim zaudēja 0,19 sekundes. Viņš pēc pirmā brauciena arī bija otrais, no Martina atpaliekot 0,09 sekundes.

Savukārt bronzu izcīnīja Lielbritānijas skeletonists Markuss Vaiets, kurš bija par 0,94 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājs. Viņš pēc pirmā brauciena bija sestais.

2020. gada pasaules čempions vācietis Kristofers Groters pēc pirmā brauciena bija trešais, bet divu braucienu summā viņam jāsamierinās ar septīto vietu.

Pēc pirmā brauciena titulētais Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs bija ceturtais, bet otrajā braucienā viņš pieļāva kļūdu un teju piedzīvoja kritienu. Gala rezultātā viņam 10. vieta.

Kopumā sacensībās piedalījās 18 skeletonisti.

Pagājušajā sezonā brāļi Dukuri februārī arī ieguva pirmo un otro vietu Pasaules kausa posmā Siguldā, kas vienlaicīgi bija Eiropas čempionāts.

Rezultāti
Rezultāti Foto: Ekrānuzņēmums no IBSF mājas lapas

Pagājušajā nedēļā Pasaules kausa sezonas pirmais posms notika turpat Siguldas trasē. Sacensībās uzvarēja Martins Dukurs, kuram tā bija 55. uzvara pasaules kausa etapos, bet Tomass Dukurs ieņēma ceturto vietu.

Savukārt dalītu otro vietu sezonas pirmajā posmā ieguva Vācijas skeletonisti Felikss Keizingers un Aleksandrs Gasners, kuri uzrādīja vienādu rezultātu, divu braucienu summā Martinam Dukuram zaudējot 0,79 sekundes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu