Slēpotājai Eidukai ļoti labs sniegums PK 10 km brīvā stila distancē

CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka.
Patrīcija Eiduka. Foto: facebook.com

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Somijā Pasaules kausa (PK) sezonas pirmajā posmā desmit kilometru brīvā stila disciplīnā ierindojās 45.vietā, kamēr uzvaru svinēja titulētā norvēģiete Terēze Juheuga.

Juheuga bija ātrākā arī svētdien, desmit kilometrus brīvajā stilā noslēpojot 25 minūtēs un 6,02 sekundēs. Divu trašu vērtējumā viņa par 47 sekundēm apsteidza krievieti Tatjanu Sorinu un par 48,6 sekundēm zviedrieti Ebu Andešsoni.

Eiduka uzvarētājai zaudēja četras minūtes un 5,7 sekundes, finišējot 45.vietā starp 66 sportistēm. Svētdienas sacensībās Eidukai bija 24.ātrākais laiks, kas deva 61,11 FIS punktus un septiņus punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Jau ziņots, ka dienu iepriekš Juheuga klasiskajā stilā desmit kilometrus noslēpoja 25 minūtēs un 4,01 sekundē. Viņa par 21,8 sekundēm apsteidza zviedrieti Frīdu Kārlsoni, bet vēl nepilnas piecas sekundes lēnāka bija viņas tautiete Eba Andešsone.

Eiduka uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 44,3 sekundes, finišējot 53.vietā starp 72 sportistēm, kuras sasniedza finišu. Šāds sniegums Eidukai deva 87,54 FIS punktus.

Jau ziņots, ka piektdien Eiduka sprinta kvalifikācijā klasiskajā stilā ierindojās 41.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā vadībā ar 301 punktu ir Juheuga. Sorinai 252 punkti, bet Andešsonei 203 punkti. Eiduka ar septiņiem punktiem ierindojas 37.vietā, bet U-23 sportistu vērtējumā ir astotā.

Vīriešiem pēc 15 kilometru iedzīšanas distances uzvaru svinēja norvēģu zvaigzne Juhaness Klēbo, kurš svētdien uzrādīja vien septīto labāko laiku. Viņš finišēja pēc 35 minūtēm un 9,8 sekundēm, par 0,7 sekundēm apsteidzot krievu Aleksandru Boļšunovu un par precīzi trim sekundēm - savu tautieti Emīlu Iversenu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Klēbo ir 296 punkti, Boļšunovam - 257 un Iversenam - 219 punkti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu