Monfiss izplūst asarās pēc dramatiskā zaudējuma "Australian Open" pirmajā kārtā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Gaels Monfiss
Gaels Monfiss Foto: Reuters/ScanPix

Francijas tenisists Gaels Monfiss pēc pirmdien samērā negaidīti piedzīvotā zaudējuma "Australian Open" pirmajā kārtā nespēja valdīt emocijas.

Monfiss turnīrā izlikts ar 10. numuru. Pasaules 11. rakete turnīra pirmajā kārtā piecos setos ar rezultātu 6-3, 4-6, 5-7, 6-3, 3-6 piekāpās Somijas tenisistam Emilam Rūsuvuorim, kurš ATP rangā ieņem 86. vietu.

Cīņa ilga trīs stundas un 49 minūtes. 34 gadus vecais Monfiss pirmo reizi karjerā spēkojās ar 21 gadu veco Somijas pārstāvi. Pēc zaudējuma Monfiss izplūda asarās.

"Es zaudēju. Mana pārliecība bija nulle. Es spēlēju slikti," pēc mača Monfisa sacīto citēja BBC.

Monfiss nav spējis izcīnīt uzvaru jau kopš pagājušā gada septembra, kad tenisa sezona atsākās pēc Covid-19 izraisītās pauzes. Francijas tenisists kopš tā brīža zaudējis jau sešos mačos pēc kārtas.

"Zinu, ka esmu zaudējis daudz, un tas mani sāpina. Vēlos pamosties un pateikt sev, ka šis murgs ir galā. Tomēr es nezinu, kad tas beigsies," teica Monfiss.

Pirms Covid-19 pandēmijas sākuma, 2020. gada janvārī un februārī Monfisa sezona bija itin veiksmīga - 16 uzvaras 19 spēlēs.

Tikmēr pirmdien citā spēlē pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs pārliecinoši ar 6-3, 6-1, 6-2 pārspēja francūzi Žeremiju Šardī (ATP 66.).

Džokovičs kopumā ir astoņkārtējais šī turnīra čempions. "Australian Open" titulu viņš lūko izcīnīt trešo gadu pēc kārtas.

Savukārt pasaules septītā rakete Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs ar rezultātu 6-7 (8:10), 7-6 (7:5), 6-3, 6-2 pārspēja ASV pārstāvi Markosu Džironu (ATP 73.).

Pirmo kārtu pārvarējis arī pasaules ranga trešais numurs austrietis Dominiks Tīms, kurš ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-2, 6-3 uzveica Kazahstānas tenisistu Mihailu Kukuškinu (ATP 90.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu