Video Bertāns palīdz "Wizards" uzveikt NBA čempioni "Lakers"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns.
Dāvis Bertāns. Foto: AFP / Scanpix

Dāvis Bertāns pirmdien palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izbraukumā izcīnīt uzvaru pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pagājušās sezonas čempioni Losandželosas "Lakers".

"Wizards" uzvaru izcīnīja papildlaikā ar rezultātu 127:124 un svinēja piekto panākumu pēc kārtas.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā viņš guva astoņus punktus (2p. 0/2, 3p. 2/7, soda metieni 2/2). Viņa kontā arī trīs izcīnītas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes un negatīvs +/- rādītājs -9.

Bertāns trāpīja tālmetienu ceturtās ceturtdaļas sākumā, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam (87:88). Latvijas basketbolists vēlreiz bija precīzs no tālās distances nepilnas piecas minūtes pirms beigām, tobrīd panākot savai komandai +8 (102:94).

Nepilnu minūti pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Deni Avdija trāpīja trīspunktu metienu, izvirzot Vašingtonu vadībā ar 114:111. Gūstot grozu ar piezīmi, Lebrons Džeimss panāca neizšķirtu 115:115, kad bija atlicis spēlēt 9,8 sekundes, taču viņa izpildītais soda metiens bija neprecīzs.

Bredlijs Bīls centās izraut Vašingtonai uzvaru, taču pēc viņa metiena mača pamatlaika pašās beigās bumba lidoja grozam arām. Cīņa turpinājās papildlaikā, kur iniciatīvu uzņēmās Bīls, vairākkārt iegūstot viesiem +4, taču Džeimsa vadībā "Lakers" spēja atspēlēties.

11,6 sekundes pirms pagarinājuma beigām Rasels Vestbruks iemeta divus punktus pēc Bertāna piespēles un ieguva Vašingtonai vadību ar 127:124. Turpinājumā "Lakers" centieni izlīdzināt rezultātu bija nesekmīgi un "Wizards" varēja svinēt piekto uzvaru pēc kārtas.

Uzvarētāju sastāvā 33 punktus guva Bīls, kurš veica arī sešas rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Vestbruka kontā 32 punkti, 14 izcīnītas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

"Lakers" līderis Džeimss guva 31 punktu, izpildīja 13 rezultatīvas piespēles, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un pieļāva astoņas kļūdas, bet Montrezls Harels izcēlās ar 26 punktiem un deviņām pie groziem izcīnītām bumbām.

"Wizards" ar 11 uzvarām un 17 zaudējumiem ieņem 13. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet "Lakers" ar bilanci 22-10 ierindojas trešajā pozīcijā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu