Olimpiskā čempione biatlonu Krievijā salīdzina ar hokeju Brazīlijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

1976. gada Krievijas olimpiskā čempione daiļlēkšanā Jeļena Vaicehovska asi kritizējusi Krievijas biatlonu un salīdzinājusi to ar hokeju Brazīlijā. 

Pēdējos gados biatlons Krievijā piedzīvojis strauju lejupslīdi. Panākumi vairs nav tik spoži, kādi bija pirms vairākiem gadiem. Tāpat Krievijas biatlonu skāruši arī dopinga skandāli. 

Šī gada pasaules čempionātā Pokļukā (Slovēnija) Krievijas biatlonisti izcīnīja tikai vienu medaļu, proti, bronzu stafetē vīriešiem. Pagājušās nedēļas nogalē Nove Mesto (Čehija) notikušajā Pasaules kausa izcīņā Krievijas biatlonistes aizvadīja vissliktākās sacensības vēsturē. Neviena no Krievijas sportistēm individuālajās sacensībās nespēja izcīnīt vietu labāko divdesmitniekā. 

Vīriešiem tikai Matvejs Jeļisejevs 12,5 km iedzīšanā iekļuva labāko desmitniekā, ieņemot 10. vietu. 

"Ja saucam lietas īstajos vārdos, tad šis gads skaidri parādījis, ka visa Krievijas biatlona sistēma ir sapuvusi līdz pamatam: sportisti, kuri nonāk izlasē, kaut kā ļoti ātri kļūst lēni un pārstāj veiksmīgi šaut. Arī treneri tikpat ātri kļūst nederīgi, neprofesionāli. Un par rezultātu neviens nav atbildīgs," Krievijas medijos citēta Vaicehovska. 

Biatlons ir viens no populārākajiem sporta veidiem Krievijā. Taču pēdējos gados šo sporta veidu satricinājuši dopinga skandāli. 

2020. gada izskaņā, uzzinot par dopinga kontroles klātbūtni Iževskā un Čaikovskā, dalību junioru sacensībās atsauca 33(!) biatlonisti, vēstīja aģentūra TASS. 

"Ir divas izejas. Vai nu atzīstiet, ka biatlons, tāpat kā hokejs Brazīlijā, nav mūsu sporta veids, un pārtrauciet tērēt tam valsts un sponsoru naudu, vai arī mēģiniet mainīt sistēmu un padomājiet par to jau tagad, negaidot sezonas beigas, jaunu pirmssezonu, olimpiskās spēles vai mītiskās Zelta antilopes parādīšanos, kas īstajā laikā noteikti trāpīs ar ragiem un trasē izlīs zelts," uzskata Vaicehovska.

Pasaules kausa kopvērtējumā neviens no Krievijas biatlonistiem nav labāko desmitniekā gan vīriešu, gan dāmu konkurencē. 

Pasaules kausa izcīņā šosezon atlicis vairs tikai viens posms, kas risināsies Estešundā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu