Porziņģis par Dončiča izšķirošo metienu: Tas ir īpašs talants

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs realizē izšķirošo metienu.
Luka Dončičs realizē izšķirošo metienu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Realizēt izšķirošos metienus spēles pamatlaika pašā izskaņā ir īpašs talants, kas piemīt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" līderim Lukam Dončičam, uzskata viņa komandas biedrs Kristaps Porziņģis.

"Mavericks" basketbolisti ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika izbraukumā ar 114:113 (32:34, 25:26, 26:29, 31:24) pašā mača galotnē pārspēja Memfisas "Grizzlies". 

Porziņģis guva 21 punktu un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet Dončičs izcēlās ar gūtiem 29 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Tieši viņš ar nestandarta tālmetienu līdz ar beigu sirēnu izrāva Dalasas vienībai uzvaru. 

Porziņģis slovēņa spēju realizēt sarežģītus metienus pēdējās pamatlaika sekundēs, kas atnes komandai uzvaru mačā, nosauca par īpašu talantu.

"Tas ir īpašs talants. Man jau šķiet, ka viņš mūs vairs nemaz nepārsteidz ar šādiem metieniem. Tas ir neticami! Esmu gandarīts, ka ko tādu varēju vērot," sacīja Porziņģis.

"Treniņos viņš vienmēr izmēģina metienus no laukuma vidus vai otra laukuma gala. Tā ir kā ālēšanās, bet tajā pašā laikā viņš šādi atstrādā konkrētos metienus. Palēcienā, atliecies vai sagāzies uz priekšu, gluži kā šodienas mačā. Viņš pie tā ir strādājis caur ampelēšanos, tāpēc svarīgos brīžos spēj tos realizēt."

Nākamās piecas spēles "Mavericks" aizvadīs savā laukumā. Pirmajā no mačiem naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) uzņems Ņujorkas "Knicks", kas Porziņģi 2015. gadā izvēlējās NBA draftā un kurā latvietis aizvadīja nepilnas trīs sezonas. 

25 gadus vecais Porziņģis šosezon vidēji spēlē izcēlies ar gūtiem 20,7 punktiem, 9,3 atlēkušajām bumbām un 1,6 bloķētiem metieniem. 

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 54 spēlēs izcīnītām 30 uzvarām ieņem septīto vietu, bet "Grizzlies" 53 mačos piedzīvoja 26. zaudējumu un atrodas vienu pozīciju zemāk. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu