Šmitam septiņi punkti uzvarētā ACB spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Rolands Šmits sestdien guva septiņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, palīdzot "Barcelona" komandai izcīnīt uzvaru.

"Barcelona" savā laukumā ar rezultātu 97:89 (24:24, 29:27, 28:17, 16:21) pārspēja Manresas "Baxi" vienību.

Šmits spēlēja 19 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, bet netrāpīja grozā abus soda metienus. Viņa rēķinā bija arī divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena pārtverta bumba, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Brendons Deiviss, pa 16 punktiem guva Korijs Higinss un Nikola Mirotičs, bet 13 punkti nepilnās 11 nospēlētajās minūtēs bija Po Gasolam.

Pretiniekiem 23 punktus guva Skots Ītertons.

"Barcelona" ar 27 uzvarām 31 spēlēs ieņem otro vietu un jau ir nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēlēs, Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar 22 uzvarām 30 mačos ir ceturtā, bet Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" ar 16 panākumiem 28 mačos ir septītā. 

Grankanārijas "Herbalife", kuras sastāvā šonedēļ debitēja Mārcis Šteinbergs, ar 13 panākumiem 29 cīņās noslēdz pirmo astoņnieku, Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM ar 12 uzvarām 29 dueļos ir 12.pozīcijā, bet Mārtiņš Laksa un Movistar "Estudiantes" ar deviņiem panākumiem 30 mačos ir 16.vietā.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu