Laksai rezultatīvs sniegums pirmajā WNBA pārbaudes spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: FIBA.com

Latvijas basketboliste Kitija Laksa sestdien savā un Sietlas "Storm" pirmajā pārbaudes spēlē pirms Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) sezonas guva 13 punktus un palīdzēja komandai izcīnīt uzvaru.

"Storm" viesos ar rezultātu 88:71 (24:23, 23:17, 24:15, 17:16) guva virsroku pār Fīniksas "Mercury".

Laksa sestdien spēlēja 12 minūtes un 59 sekundes, grozā raidot trīs no četriem tālmetieniem un divus no sešiem divpunktu metieniem. Tāpat viņa vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja +/- rādītāju +6.

Uzvarētājām ar 17 punktiem rezultatīvākā bija austrāliešu centra spēlētāja Ezi Magbegora, bet pretiniecēm 12 punktus guva Kia Nērsa.

"Storm" regulārā čempionāta pirmā spēle, kurā Laksa varētu piedzīvot debiju WNBA, iecerēta 15.maijā mājās pret Lasvegasas "Aces". Abi klubi aizvadītajā sezonā tikās WNBA finālā, kur pārāka bija Sietlas vienība.

Covid-19 pandēmijas un olimpisko spēļu pārtraukuma dēļ komandas šosezon aizvadīs 32, nevis 36 spēles, kā tas bijis iepriekšējās sezonās. Katrs klubs mājās un viesos aizvadīs pa 16 mačiem. Viena komanda ar citiem desmit klubiem sezonas laikā aizvadīs trīs savstarpēju mačus, bet vēl divi dueļi tiks aizvadīti ar citas konferences vienību.

Plānots, ka regulārā sezona noslēgsies 19.septembrī, bet no 15.jūlija līdz 11.augustam plānots pārtraukums.

Laksu pagājušajā gadā WNBA draftā ar 11.numuru izraudzījās titulētā Sietlas "Storm" komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu