Video "Daugavpils" pamatlaika pēdējā minūtē gūst vārtus un uzvar "Mettu"

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Raivis Ķiršs
Raivis Ķiršs Foto: www.fcdaugavpils.lv

Raivim Ķiršam gūstot vārtus pamatlaika pēdējā minūtē, "Daugavpils" komanda trešdien izcīnīja uzvaru "Optibet" futbola virslīgas 13. kārtas spēlē.

Daugavpilieši viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Metta" vienību.

Cīņa aizritēja bez izteikti bīstamiem momentiem, abām komandām veiksmīgi spēlējot aizsardzībā. Vienības bija tuvu tam, lai pirmo spēli šajā virslīgas sezonā noslēgtu bezvārtu neizšķirti, taču pamatlaika pēdējā minūtē Ķiršs bija pirmais pie atlēkušās bumbas un ar atkārtotu mēģinājumu ieraidīja to mērķī - 1:0 "Daugavpils" labā.

Pēc tam, kad "Metta" pārsteidza ar trim neizšķirtiem pēc kārtas pret trim spēcīgākajām līgas komandām - "Riga" (1:1), RFS (3:3) un "Valmieru" (1:1), gūstot trīs pirmos punktus čempionātā, ar 2:5 nācās atzīt "Ventspils" un ar 0:3 - "Liepājas" pārākumu. Tomēr pēdējā spēlē mājās ar 2:0 izdevās pieveikt "Spartaku".

Tikmēr daugavpilieši pēc diviem zaudējumiem (0:4 pret čempioni "Riga" un 0:1 pret "Liepāju") ar 3:0 sagrāva Jūrmalas "Spartaku", bet pēdējā spēlē atkal zaudēja - 1:2 pret "Noah Jurmala".

"Metta" rindās ir čempionāta otrs labākais vārtu guvējs Junusa Muritala, kurš septiņreiz iekarojis pretinieku vārtus, kamēr "Daugavpilij" deviņi futbolisti ir guvuši vārtus, bet neviens nav guvis vairāk par diviem vārtiem.

Rīgas komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt uz vienu spēli diskvalificētais Muritala.

Šīs sezonas pirmajā savstarpējā mačā ar 3:2 uzvarēja "Daugavpils".

Vēl trešdien "Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Liepāju".

Jau pašā spēles ievadā, devītajā minūtē, laukuma saimnieki panāca 1:0. Pēc Ibrahima Sova sitiena atvairītā bumba trāpīja pa Marko Simiču un nonāca viesu vārtos. Puslaika turpinājumā "Liepājas" futbolisti norībināja "Valmieras" vārtu pārliktni, bet citās epizodēs veiksmīgi vārtus sargāja Rihards Matrevics.

Otrā puslaika sākumā liepājnieki pie mājinieku vārtiem izpildīja vairākus stūra sitienus, taču rezultātu izlīdzināt nespēja. Cīņa starp abām komandām ritēja spraigi un neiztika bez asiem pārkāpumiem un savstarpējiem konfliktiem.

Tuvu neizšķirtam viesi bija otrā puslaika kompensācijas laikā, kad bumbu pēc Eduarda Tīdenberga brīvsitiena atvairīja Matrevics, kurš pēdējās kārtās izdarījis nopietnu pieteikumu uz Latvijas izlases trešā vārtsarga vietu.

Valmierieši pēc 1:1 ar "Metta" ar 2:1 uzvarēja "Riga", ar 0:1 zaudēja RFS un ar 2:0 pieveica Daugavpils "Noah Jurmala" un "Ventspili".

Liepājnieki pēc trim uzvarām - 1:0 - pret "Ventspili" un "Daugavpili" un 3:0 pret "Metta" - cietuši zaudējumus pret pagājušās sezonas divām spēcīgākajām komandām - 1:4 pret "Riga" un 1:2 pret RFS. Trešdien tika atzīts arī bronzas medaļnieces "Valmieras" pārākums.

"Valmierai" Raimonds Krollis guvis piecus, bet Ibrahims Sovs - četrus vārtus, kamēr viesu labā četrus vārtus guvis Artūrs Karašausks.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē viesos ar 2:1 uzvarēja "Valmiera".

Pirmdien "Ventspils" spēlēja 2:2 ar Daugavpils "Noah Jurmala", bet otrdien RFS ar 1:0 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku".

Šo kārtu izlaiž "Riga".

Turnīra vadībā ar 26 punktiem 11 spēlēs ir RFS komanda, kurai ar 23 punktiem desmit mačos seko "Valmiera", bet trešā ar 20 punktiem ir "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 12 punktiem deviņās cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar sešiem punktiem desmit dueļos seko "Metta" un "Spartaks", piecus punktus desmit spēlēs iekrājusi "Ventspils", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem piecos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu