Video Muritala kaldina "Metta" uzvaru pret "Noah Jurmala"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Junusa Muritala
Junusa Muritala Foto: Jānis Līgats/optibetvirsliga.com

Junusam Muritalam gūstot divus vārtus, "Metta" komanda pirmdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 14.kārtas spēlē.

"Metta" viesos ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja turnīra jaunpienācēju Daugavpils "Noah Jurmala".

Abas vienības jau pirmajās minūtēs apmainījās bīstamiem momentiem, pirmajā no tiem glābjot vārtsargam Jānim Bekam, bet otrajā - Jegoram Novikovam trāpot pa "Noah Jurmala" komandas vārtu stabu. Spēles 32.minūtē pēc Jāņa Grīnberga plaša reida pretuzbrukumā un acīgas piespēles bumbu soda laukumā saņēma Muritala, kurš panāca 1:0.

Spēles 58.minūtē pēc standartsituācijas soda laukumā visaugstāk uzlēca Iļja Korotkovs, "Metta" futbolistam savā 21. dzimšanas dienā panākot 2:0. Arī 15 minūtes vēlāk pēc soda sitiena viesi raidīja bumbu vārtos. Mājinieki nespēja izraidīt bumbu no soda laukuma un tā nonāca pie Muritalas, nigēriešu uzbrucējam sitot precīzi no tuvas distances.

Abām komandām pēdējo piecos mačos bija identiska bilance - trīs zaudējumi, viens neizšķirts un viena uzvara. "Noah Jurmala" vienīgo uzvaru šajā laika posmā ar 2:1 izcīnīja pret "Daugavpili", bet "Metta" 9.maijā mājās ar 2:0 pārspēja "Spartaku".

Muritala ar deviņiem "goliem" ir izteikts "Metta" uzbrukuma līderis, jo nevienam citam spēlētājam vēl nav izdevies gūt vairāk par diviem vārtiem. Divi vārti "Noah Jurmala" komandā leģionāram Miraklam Nvaorisam, kuram traumas dēļ sezona, visticamāk, ir noslēgusies.

Abām komandām šī bija pirmā savstarpēja tikšanās reize.

Jau ziņots, ka Jūrmalas "Spartaks" svētdien mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Valmieru", kas piedzīvoja vien otro neveiksmi šosezon. Otrā svētdienas spēlē "Liepāja" mājās ar 3:1 (2:0) uzvarēja "Ventspili".

Šo kārtu izlaiž RFS.

Turnīra vadībā ar 26 punktiem 11 spēlēs ir RFS komanda, tālāk ar tikpat punktiem 12 spēlēs seko "Valmiera" un "Riga". Tālāk ar 17 punktiem desmit spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 15 punktiem 11 cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar deviņiem punktiem 11 spēlēs seko Jūrmalas "Spartaks" un "Metta", pieci punkti 11 spēlēs "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem septiņos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu