Brieža komanda sāks sarunas ar Polijas bokseri Cesļaku

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās)
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) Foto: Ieva Makare/LETA

Pasaules čempiona Maira Brieža pārstāvji šonedēļ sāks sarunas par cīņas aizvadīšanu ar Polijas bokseri Mihalu Cesļaku (Michał Cieślak), portālam TVNET apstiprināja Latvijas sportista menedžeris Raimonds Zeps.

36 gadus vecais Briedis līdz šim savu pēdējo cīņu aizvadīja pērn septembrī, Pasaules boksa supersērijas finālā pārspējot Junielu Dortikosu no Kubas.

Briedis savā īpašum ieguva Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona titulu, žurnāla "The Ring" jostu un Muhameda Ali trofeju.

Portāls "sportacentrs.com" svētdien vēstīja, ka IBF liek Briedim mēneša laikā vienoties par pasaules čempiona titula aizstāvēšanu pret Cesļaku.

Polijas bokseris ir IBF titula obligātais pretendents. Abām pusēm nespējot vienoties, pasaules čempiona josta var kļūt vakanta.

"Šonedēļ sāksim sarunas ar otru komandu. Tad jau redzēsim, kas beigās sanāks vai nesanāks," sarunā ar TVNET sacīja Zeps.

Briedim noteiktais čempiona titula aizstāvēšanas laiks bija šā gada 26. jūnijs. Pagājušajā piektdienā Latvijas boksera komanda saņēma ziņu, ka mēneša laikā ir jāvienojas par cīņu pret Cesļaku.

Covid-19 ierobežojumu dēļ Brieža komanda nelolo lielas cerības cīņu sarīkot Latvijā.

"Mēs ļoti gribam cīņu Latvijā, taču šobrīd neredzam iespējas to sarīkot mājās. Varbūt līdz rudenim situācija būs uzlabojusies."

Latvijas boksera pārstāvji iepriekš veica sarunas ar Lorensa Okolija pārstāvjiem. Lielbritānijas bokseris martā uzveica Brieža bijušo pretinieku poli Kšištofu Glovacki un izcīnīja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu.

"Sarunas bija, un tās vēl turpinās, taču šobrīd konkrēta iznākuma vēl nav," atklāja Zeps.

"Dienas kārtībā šobrīd ir sarunas ar Cesļaka komandu. Tā ir jauna informācija. Paskatīsimies, kas tur ir," piebilda menedžeris.

32 gadus vecais Cesļaks karjerā izcīnījis 21 uzvaru (15 nokauti) un piedzīvojis vienu zaudējumu - pērn pret Ilungu Makabu no Kongo.

Briedis karjerā svinējis 27 uzvaras, kā arī cietis vienu zaudējumu - 2018. gadā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Cesļaku pārstāv nevis Polijā pazīstamākais promouters Andžejs Vasiļevskis, bet gan jauna kompānija "Polsat Boxing Promotions". Tāpēc ir grūtāk prognozēt, ko varētu piedāvāt pretinieku komanda, norādīja Zeps.

Briedis pērn rudenī pēc triumfa Pasaules boksa supersērijā paziņoja, ka viņš plāno pāriet uz supersmago svara kategoriju, taču šobrīd izskatās, ka Latvijas bokseris vēl uzkavēsies "cruiserweight" divīzijā (līdz 90,7 kg).

Pārejot uz supersmagsvaru divīziju, Briedim sākumā būtu jāaizvada reitinga cīņa, nevis duelis par pasaules čempiona titulu. Tāpēc ir sarežģīti atrast pretinieku un cīņas norises vietu, kur varētu dueli noorganizēt. Reitinga cīņa būtu jārīko Latvijā vai arī boksa lielvalstī, piemēram, Lielbritānijā pret mājinieku bokseri.

"Pagaidām neviens uzvārds mūsu plānos neierakstās. Neviens arī ar kaifu nelec ringā, lai cīnītos pret Mairi. Visideālākais būtu cīņu rīkot mājās. Tāpēc, izvērtējot reālo dzīves situāciju un ņemot vērā Covid-19 apstākļus, varbūt ir jāuzkavējas krūzeros ("cruiserweight")."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu