Indiešu puika spēlēja futbolu basām kājām un uz treniņiem devās ar aizlienētu velosipēdu. Tagad nonācis "Bayern" (5)

Foto: Ekrānšāviņš
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Vācijas futbola flagmanis Minhenes "Bayern" regulāri meklē jaunos talantus, labākajiem no tiem dodot iespēju pierādīt savas spējas un tikt pie profesionāla līguma. Šis ir stāsts par kādu jaunekli no Indijas. 

Izveidota jauno futbolistu "pasaules izlase" no 15 futbolistiem, kuri trenēsies un aizvadīs draudzības spēles Meksikā ar šīs valsts spēcīgākajām U-19 komandām, bet pēc tam dosies uz Vāciju, kur tiksies ar "Bayern" jauniešu vienību un citām bundeslīgas jauniešu komandām. 

Labākajiem "pasaules izlases" spēlētājiem tiks piedāvāts profesionāls līgums, un par projektu tiks veidota dokumentālā filma.

Ievērību izpelnījies kāds indiešu jaunietis no Ņūdeli. 17 gadus vecais Šubho Pols bērnībā nedomāja par futbola spēlēšanu, bet gan deva priekšroku Indijā populārajam kriketam. Pirms 10 gadiem viņa vecākais brālis ģimenes finansiālo grūtību dēļ atteicās no profesionāļa karjeras veidošanas. Viņš iekārtojās darbā un aizveda Šubho uz futbolu. 

Treneris tik ļoti ticēja zēna talantam, ka aizdeva savu velosipēdu, lai puika varētu braukt uz spēlēm un treniņiem, savukārt vietējā futbola leģenda Čima Okorijs viņam uzdāvināja pirmos futbola zābakus. Pirms tam Šubho bumbu spēlēja ar basām kājām.

"Šubho ir ļoti tiešs cilvēks. Pirms spēles mēs viņam vaicājām, ko viņš mačā vēlas paveikt. Viņa atbilde bija pavisam vienkārša: gūt 10 vārtus. Mēs bijām nedaudz pārsteigti, vēl pārsteigtāki pēc tam, kad viņš guva 13 vārtus," sacīja "Sudeva" FC līdzīpašnieks Vijajs Hakari. 

U-13 līmenī Indijā Šubho 12 mačos izcēlās ar 58 vārtu guvumiem. Pagājušajā sezonā viņš tika piesaistīts U-17 komandai un kļuva par kapteini. 

Kluba līdzīpašniekam uzzinot par "Bayern" projektu, tika sagatavots video apskats ar Šubho labākajiem momentiem, un aprīlī Minhenes pārstāvji sazinājās ar Indijas klubu.

"Mana ģimene man norāda, lai pārāk nesapriecājos par iespēju nonākt Minhenes "Bayern". Ģimenes locekļi man saka, lai es izbaudu un arī paturu prātā, ka pārstāvu Indiju. Bet, dzirdot viņu balsis, es varu teikt, ka viņi ir ļoti laimīgi," teica Pols. 

Pola elki ir Krištianu Ronaldu un Roberts Levandovskis. Jaunietis teicis tā: "Es gribu spēlēt Čempionu līgā un būt "Bayern" komandas sastāvā."

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu